Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šest sigurnih u osmini finala

Liga prvaka: Pogledajte moguće rasplete po skupinama uoči finiša

Natjecanje po skupinama nogometne Lige prvaka polako se bliži kraju, a ispred nas su još samo dva kola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Bayern München i Porto već su osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, a ovoga tjedna moglo bi im se pridružiti još nekoliko klubova.

SKUPINA A

Španjolski prvak Atletico Madrid ima priliku pobjedom u srijedu na Vicente Calderonu protiv Olympiakosa osigurati prolaz. Atletico može dalje i u slučaju neodlučenog ishoda, no tada bi Juve morao ispustiti bodove na gostovanju u Švedskoj protiv Malmöa. Olympiakos može dalje jedino pobjedom u Madridu i ukoliko Juve remizira. Svaki drugi rasplet odgađa odluku za posljednje kolo. Dva kola prije kraja natjecanja Atletico ima devet bodova, Olympiakos i Juventus imaju po šest bodova, a Malmö na začelju ima tri boda. U srijedu se sastaju Atletico Madrid - Olympiakos, te Malmö - Juventus.

SKUPINA B

Real Madrid je osigurao nastavak natjecanja, a u srijedu može osigurati i prvo mjesto u skupini. Za potvrdu 'jedinice' europski prvak ne smije izgubiti na gostovanju kod Basela s više od četiri razlike. Basel bi pobjedom protiv Reala osigurao plasman u osminu finala jedino ukoliko Liverpool ne pobijedi na gostovanju Ludogorec. Ukoliko 'redsi' žele prezimiti u Ligi prvaka moraju dobiti obje utakmice, u srijedu Ludogorec, a za dva tjedna Basel. Ludogorec bi porazom od Liverpoola ispao iz Europe. Na ljestvici vodi Real sa 12 bodova, Basel ima šest, a Liverpool i Ludogorec po tri boda. U srijedu se sastaju Basel - Real Madrid, te Ludogorerc - Liverpool.

SKUPINA C

Lider skupine Bayer Leverkusen bi bodom kod kuće protiv Monaca osigurao prolaz, a pobjedom i prvo mjesto. U drugom dvoboju Zenit i Benfica će loviti pobjedu koja bi ih ostavila u borbi za nastavak natjecanja. U slučaju Bayerove pobjede i remija u St Peterburgu, uoči zadnjeg kola Monaco, Zenit i Benfica bi imali po pet bodova u borbi za još jedno mjesto u osmini finala. Na ljestvici vodi Bayer Leverkusen s devet bodova, Monaco ima pet, a Zenit i Benfica po četiri boda. U srijedu se sastaju Bayer - Monaco, te Zenit - Benfica.

SKUPINA D

U skupini D nema previše nedoumica, tek tko će osvojiti treće mjesto i preseliti u Europsku ligu. Borussija Dortmund je već osigurala prolaz, a u Londonu će protiv Arsenala loviti bod koji bi joj osigurao prvo mjesto. 'Topnicima' bod donosi potvrdu prolaza. U drugom dvoboju Anderlecht i Galatasaray će u međusobnom susretu igrati za treće mjesto i plasman u EL. Belgijanci za sada imaju bod više. Na ljestvici vodi Borussija sa 12 bodova, Arsenal ima sedam, Anderlecht dva, a Galatasaray jedan bod. U srijedu se sastaju Arsenal - Borussija Dortmund, te Anderlecht - Galatasaray.

SKUPINA E

Njemački prvak Bayern je osigurao prvo mjesto u skupini i može mirno odraditi zadnja dva kola. Za drugu poziciju vodit će se velika borba i sva tri kluba (Roma, CSKA, Manchester City) mogu dalje. Roma bi pobjedom u Moskvi protiv CSKA izbacila Ruse iz igre, a ukoliko Bayern ne izgubi na Etihadu, Talijani bi osigurali i drugu poziciju. City mora dobiti Bavarce ili se nadati da ogled u Moskvi završi bez pobjednika kako bi 'preživio' do zadnjeg kola. Bayern vodi sa 12 bodova, Roma i CSKA imaju po četiri boda, a City je na začelju s dva boda. U utorak se sastaju CSKA - Roma, te Manchester City - Bayern.

SKUPINA F

U skupini F poznata su oba kluba koji nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka, to su PSG i Barcelona. Pitanje je tek tko će biti pobjednik skupine. Nepoznanica je i tko će u Europsku ligu Ajax ili APOEL. PSG bi osigurao 'jedinicu' prije zadnjeg kola pobjedom protiv Ajaxa, ali uz remi ili poraz Barce na Cipru. PSG vodi na ljestvici sa 10 bodova, Barcelona ima bod manje, Ajax je treći s dva boda, a APOEL je posljednji s jednim bodom. U utorak se sastaju PSG - Ajax, te APOEL - Barcelona.

SKUPINA G

Jedina skupina u kojoj sve četiri momčadi mogu dalje. Chelsea bi pobjedom u Gelsenkirchenu protiv Schalkea osigurao prolaz, ali 'bluesi' idu dalje i s bodom ukoliko postignu najmanje dva gola. Schalke bi pobjedom protiv londonskog sastava izbio na prvo mjesto ljestvice, ali ne bi osigurao prolaz dalje. U sudaru Sportinga i Maribora tko izgubi ispada. Na ljestvici vodi Chelsea s osam bodova, Schalke ima pet, Sporting četiri, a Maribor tri boda. U utorak se sastaju Schalke - Chelsea, te Sporting - Maribor.

SKUPINA H

U skupini H Porto je osigurao prolaz dalje, a 'jedinicu' mu donosi gostujuća pobjeda protiv BATE Borisova, te poraz ili remi Šahtara u Lvivu protiv Athletic Bilbaoa. Šahtar bi barem bodom osigurao prolaz dalje, dok bi BATE ostao u igri za prolaz jedino pobjedom protiv Porta uz uvjet da Athletic pobijedi Šahtar. Athletic ne može dohvatiti prva dva mjesta. Porto vodi sa 10 bodova, Šahtar ima osam, BATE tri, a Bilbao jedan bod. U utorak se sastaju BATE i Porto, te Šahtar i Bilbao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider