Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko 'mina'

Guardiola i City nositelji: Evo što ih čeka u play-offu Lige prvaka

Sasvim je izvjesno da će četvrto mjesto u Engleskoj ove sezone osvojiti Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedini scenarij prema kojem Manchester City može ostati bez četvrtog mjesta u Engleskoj jest da Manchester United večeras pobijedi Bournemouth s najmanje 19 golova razlike.

To se, naravno, neće dogoditi. City će biti četvrti, ali u Ligu prvaka neće izravno nego u četvrto pretkolo, tzv. play-off.

S koeficijentom kojeg imaju (99.256) Građani su najbolje rangirani klub u toj fazi natjecanja, u dijelu ždrijeba za neprvake. Bit će nositelji, ali među onima koji neće imati taj status krije se nekoliko opasnih protivnika.

Nisu još sva prvenstva završena, k tome će i dobar dio klubova morati igrati treće pretkolo, a od onih koji su sigurno među nenositeljima i potencijalnim suparnicima Cityja su Borussia Mönchengladbach i Roma, dvije momčadi koje mogu zapapriti Pepu Guardioli na startu njegova mandata.

Ovisno o ždrijebu i eventualnim iznenađenjima u trećem pretkolu City bi mogao za ulazak u skupine igrati protiv Monaca, Fenerbahčea ili Anderlechta.

Dvoboji su na rasporedu 16./17. kolovoza i 23./24. kolovoza. Bit će to prvi pravi test kako izgleda Guardiolin City. Test na kojem neće imati pravo na pogrešan korak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider