Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzvrat idući tjedan

VIDEO Bayern rano zabio, pa 'nestao' s travnjaka: Benfica itekako u igri

Nogometaši Bayerna stekli su prednost u četvrtfinalu Lige prvaka uoči gostovanja u Portugalu idućeg tjedna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka u Münchenu su nogometaši Bayerna pobijedili Benficu s 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je Arturo Vidal već u 2. minuti prvog poluvremena.

Moćni sastav Bayerna došao je do očekivane pobjede u prvoj utakmici, no minimalne od samo 1-0, pa je portugalski sastav još u u igri za prolaz. Bavarci su dominirali tijekom cijelog susreta, koji nije bio nimalo spektakularan, čak i s premalo prilika, jer se Benfica pokazala kao čvrst sastav, koji nije paničario nakon vrlo ranog primljenog gola.

Bayern je poveo već u 2. minuti kada je ubačaj Bernata s desne strane Čileanac Vidal glavom sproveo u mrežu. Iako vrlo rano načeti, nogometaši Benfice su s lakoćom odolijevali navali Bavaraca, koji su odmah tražili i drugi pogodak.

U 19. minuti volej Müllera brani vratara Ederson, a u 36. minuti Vidal je opet pokušao glavom, no bio je zamalo neprecizan. U 58. minuti najbolji strijelac Benfice Jonas iz izgledne prigode puca mlako prema Neueru, a u 81. minuti gostujući vratar brani opasni udarac Lewandowskog.

Uzvrat se igra za osam dana u Lisabonu.

U drugoj utakmici večeri Barcelona je na svom Nou Campu slavila protiv Atletico Madrida s 2:1. Momčad Luisa Enriquea morala je preokretat rezultat nakon što se našla u minusu u 25. minuti pogotkom Fernanda Torresa. Luis Suarez zabio je dva pogotka za preokret Barce.

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

BAYERN - BENFICA 1-0

Strijelci: 1-0 Vidal (2).

BAYERN: Neuer - Lahm, Kimmich (Martinez, 60), Alaba, Bernat - Vidal, Alcantara, Müller (Goetze, 86)- Costa (Coman, 70), Lewandowski, Ribery

BENFICA: Ederson, Almeida, Lindeloef, Jardel, Eliseu, Fejsa, Renato, Pizzi (Samaris, 90), Gaitan, Jonas (Salvio, 83), Mitroglou (Jimenez, 70)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider