Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oproštaj legende

Legendarni Riquelme opet rekao dosta: Zbogom, majstore!

Po drugi put se od nogometa oprostio legendarni Juan Roman Riquelme…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juan Roman Riquelme oprostio se od nogometa. Objavio je to ESPN-u ovog vikenda i ostavio i u tuzi brojne navijače Boce Juniors. Nekad su mu tepali da je jedini pravi nasljednik Maradone na mjestu 'desetke', no nije ostvario karijeru kakvu su mu predviđali.

''Odlučio sam prestati igrati nogomet. Od sada ću biti samo navijač, patit ću na stadionu. Zadovoljan sam svojom karijerom'', poručio je na odlasku.

Umirovio se kao jedna od najvećih legendi Boce. U Europi nije uspio u Barceloni, a s Villarealom je došao nadomak finala Lige prvaka 2006. godine, ali je baš on bio tragičar promašivši penal protiv Arsenala.

''Uživam u nogometu do kraja. Nadam se da su ljudi uživali sa mnom. Pokušao sam dati sve od sebe za navijače Boce, Argentine, Villareala i Barcelone.''

Debitirao je za Bocu daleke 1996. godine. Osvojio je tri Cope Libertadores i pet naslova prvaka, no njega se neće pamtiti po skupljenim trofejima. On je bio majstor lopte, ona klasična 'desetka' koja je zaluđivala navijače sjajnim dodavanjima i kreativnim rješenjima. Oko njega se gradila momčad, za njega su trčali drugi.

''Sad ću malo na odmor, uživati s djecom. Vidjet ćemo što mi donosi ovaj novi život.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider