Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stopama Pelea

Raul je potvrdio angažman u NASL momčadi

Nakon što je američki ESPN FC prenio vijest da je legendarni španjolski nogometaš Raul pristao pojačati redove amerčke NASL momčadi New York Cosmosa, tu je vijest potvrdio i sam igrač...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o momčadi koja igra u ligi NASL, inačici MLS-a, koju Američki nogometni savez tretira kao niži nogometni rang. Bivši napadač i legenda Real Madrida najavljen je kao veliko pojačanje, a ugovor s momčadi potpisat će ovih dana.

"Svi koji prate nogomet u svijetu znaju kakva je Cosmos institucija i koji su igrači igrali za taj klub u povijesti. Igrači poput Pelea doveli su nogomet na ovaj kontinent i jako mi je drago da ću nastaviti njihovim stopama. Vjerujem u viziju ovog kluba i uzbuđen sam zbog vremena koja slijede", rekao je Raul za klupsku stranicu New York Cosmosa.

Osim što će potpisati višegodišnji ugovor, Raul će biti i jedan od voditelja tamošnje nogometne akademije, koja kreće s radom iduće godine.

Raul je upisao 102 nastupa za španjolsku reprezentaciju, u čijoj je povijesti drugi strijelac svih vremena, dok je u Real Madridu najbolji golgeter svih vremena s 323 zgoditka.

New York Cosmos je klub koji je u ligu ušao prošle godine, te je istu na koncu osvojio. Cosmos je slavni klub iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je za isti igrao legendarni Brazilac Pele, koji je ujedno i počasni predsjednik.

Zanimljivo, Cosmos je još uvijek u sporu s gradskim vlastima New Yorka, koji zasada ne odobrava gradnju futurističkog stadiona koji oduzima dah. Razlog je, naravno, politika. Jednostavno je 'nedopustivo' da klub za kojeg se smatra da je drugoligaš ima najbolji i najveći stadion u SAD-u i Kanadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider