Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Stanje je neizdrživo"

VIDEO Legendarni Mario Stanić za Novu TV o problemima u hrvatskom nogometu

Jedan od najlegendarnijih članova originalne postave Vatrenih poznat je kao čovjek bez dlake na jeziku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Stanić jedan je od onih čija riječ ima posebnu težinu. Kultni status stekao je velikom igračkom karijerom garniranom broncom iz Francuske '98, ali i načinom na koji prati anomalije koje i dalje egzistiraju u našem nogometu. Neke od aktualnih tema prošao je s našim Milanom Stjeljom.

Mario Stanić danas uglavnom promatra. A onda ponekad svoja zapažanje podijeli i sa širom javnosti.

Nebrojeno ste puta ukazivali na anomalije u hrvatskom nogometu. Što nam po pitanju toga imate reći na otvaranju 2017.?

"Apsolutno ništa ha,ha", u svom je stilu započeo Stanić.

"Ovo stanje je neizdrživo"

"Puno se govori, puno se priča, a jako se malo stvari događa. Smatram da hrvatska javnost i nogomet zaslužuju puno bolje stanje nego što ono je. I definitivno s nekakvim političkim promjenama će se, ja pretpostavljam, početi događati nekakve stvari konkretnije po pitanju nogometa jer ovo stanje koje sada je, je neizdrživo."

A za takvo stanje, jedan od najlegendarnijih članova originalne postave Vatrenih tvrdi da su krivi svi. Jer, brojni huliganski ispadi su samo posljedica.

"Sve su to neke stvari koje nisu došle preko noći, to su stvari koje se događaju 10-ak, 12 ili 15 godina. I nema tu jednog krivca, svi smo mi sukrivci, bez obzira što će mnogi uprijeti prstom u jedno ime i prezime, jer sa odlaskom nekakve garniture neće otići problemi hrvatskog nogometa. To da budemo odmah jasni i sigurni."

Zato se mnogi i čude otkud nam onda toliko kvalitetna reprezentacija?

"Gledaj, to sam pitanje i sam sebi više puta postavio i čak sam došao do nekakve formule: izgleda da mi znamo funkcionirati u kreativnom nekakvom kaosu."

"Uspjesi Vatrenih isključivo su uspjesi igrača"

I zato poručuje svima: uspjesi Vatrenih isključivo su uspjesi igrača. I naglašava: oni bi bili još veći da momčad nije ostala potpuno sama.

"Bez navijačkog naboja i strasti, teško možete doći do vrhunskog rezultata. Mi '98, bez onakve publike, bez onakvog naboja, definitivno ne bi došli do pozicije do koje smo došli i dobar dio te medalje ide navijačima."

Kada je Luka Modrić u pitanju kaže kako nije važno je li on sada najbolji Hrvat svih vremena, već ono što on svojom karijerom poručuje mladim Hrvatima.

"Kontinuitet je ono što nas je mučilo. Luka je na tragu da bude pionir toga, tj. već je. On zapravo pokazuje primjer mladim sportašima, nevezano uz koje discipline, da je kontinuitet nekakav vrhunac sporta i tu je zapravo nekako sklisko gdje se mnogi otkližu."

A posebno ga vesele dobri nastupi Kalinića, Badelja, Mandžukića, Pjace i ostalih u "njegovoj" Serie A...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider