Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska će strepiti

'Kukasti križ nema opravdanja. Diskvalifikacija Hrvatske je realna opcija'

Hrvatska bi mogla biti izbačena iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine, jasan je Piara Powar, izvršni direktor FARE-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnik organizacije koja se bori protiv rasizma na nogometnim travnjacima kaže da je potpuno šokiran kada je vidio kukasti križ na travnjaku Poljuda.

''Takvo što se ne može opravdati, bez obzira na okolnosti. S obzirom na dosadašnje kazne, diskvalifikacija Hrvatske je sada vrlo realna opcija. A to bi bila prava šteta za tako kvalitetnu reprezentaciju'', rekao je Powar za Guardian.

S Powarom se ne slaže Zoran Stevanović iz Regionalnog infocentra Rijeka, suradnik organizacije FARE. On je prije nekoliko dana poručio:

''Bilo bi prerigorozno da dođe do izbacivanja Hrvatske iz kvalifikacija i samim time s Europskog prvenstva. Bez obzira na podeblji dosje koji UEFA i FARE posjeduju, nikome nije u interesu posezati za takvom rigoroznom mjerom jer ona nije edukacijska, već represivna. Tako nešto ni UEFA ni FARE nikad neće pozdraviti pa se zato može očekivati kombinacija kazni, od novčane, utakmice ili utakmica bez navijača i oduzimanja bodova.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider