Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Novac će doći i nestati'

Kranjčarova drama: Zapitao sam se želim li nastaviti s nogometom

Niko Kranjčar ovog je ljeta odlučio da će još jednu sezonu provesti u QPR-u na posudbi iz kijevskog Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kranjčar kaže da je to učinio samo zbog nogometa, a ne zbog sukoba na istoku Ukrajine.

"Ni jedne minute se nisam brinuo za svoju sigurnost. Okruženje nije bilo ugodno, ali sam došao iz zemlje koja je prošla kroz rat tako da se nisam bojao. Sukob je na istoku zemlje. U Kijevu se to ne osjeća budući da je 600 kilometara dalje. Čitaš o tome u novinama, gledaš na televiziji, ali u gradu nema opasnosti. Želimo sam otići samo zbog nogometnih razloga", rekao je Kranjčar za londonski Standard.

Nije bio zadovoljan svojim statusom u Dinamu.

"Bilo je očito da stvari u Dinamo Kijevu ne funkcioniraju. Nisam bio u fokusu i stvari su išle nizbrdo. Lani sam imao uspone i padove u Championshipu, a ovog ljeta nisam imao ni jednu drugu ponudu. Ozbiljno sam se zapitao želim li nastaviti igrati nogomet. Dugovao sam to sebi. Novac će doći i nestati, ali imam 30 godina i želio sam priliku da pokažem mogu li još uvijek igrati u Premierligi."

Kranjčar je došao u QPR nakon što se odrekao dvije trećine plaće koju je imao u Kijevu.

"Nisam želio da to izađe u javnost. Znam da je Harry Redknapp rekao da sam tako pokazao kakva sam osoba, ali se ne osjećam ugodno kada pričam o tome."

Kranjčar zbog ozljede nije otputovao na Svjetsko prvenstvo. No, naporno je radio i dobro počeo novu sezonu. Sada stvari za njega izgledaju puno ljepše, a nedavno je zabio sjajan gol u utakmici sa Stokeom.

"Znao sam da moram doći u najbolju formu, trenirao sam dva mjeseca. Pomaže kad igraš, a gol Stokeu mi je vratio samopouzdanje. Sretan sam kako stvari idu, no radije bih igrao loše, a da momčad pobjeđuje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider