Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'spreman sam'

Kramarić u klubu ne igra, ali se nada Čačićevoj milosti: 'Nije lako bez navijača'

Andrej Kramarić proživljava tešku sezonu u kojoj mu Claudio Ranieri ne daje šansu na utakmicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bitno je da se vratimo na pobjedničke staze, a onda će sve biti bolje", optimistično je najavio napadač engleskog premijerligaša Leicestera i hrvatske nogometne reprezentacije Andrej Kramarić na okupljanju reprezentativaca koji su u ponedjeljak već tijekom jutra počeli stizati u jedan zagrebački hotel.

Hrvatska reprezentacija će u subotu, 10. listopada, u Zagrebu protiv Bugarske i u utorak, 13. listopada, na gostovanju protiv Malte tražiti dvije pobjede za izravan plasman na završnicu Europskog prvenstva u Francusku. Za povoljan rasplet hrvatskim će nogometašima najvjerojatnije biti potrebna i pomoć Italije koja u posljednjem kolu dočekuje Norvešku i u tom dvoboju treba osvojiti barem bod kako Norvežani ne bi ostali na drugom mjestu u skupini H koje trenutno drže sa 16 bodova, dva manje od vodeće Italije, a dva više od Hrvatske.

"Ne može biti jednostavnije, a nije toliko jednostavno. Normalno da se nadamo da Italija neće lagano ići. Sve je na nama", tvrdi Kramarić koji je od dolaska Talijana Claudija Ranierija na klupu Leicester Cityja više vremena proveo među pričuvama nego u igri, a u subotnjoj pobjedi njegove momčadi kod Norwicha nije dobio mjesto ni među rezervnim igračima.

Ipak, Kramarić vjeruje da bi kod novog izbornika Ante Čačića, s kojim je surađivao u Lokomotivi, mogao dobiti priliku.

"Na meni je da se dokažem, pokažem ono što se može na treninzima. Za reprezentaciju sam uvijek spreman, bez obzira na sve. Bilo koji igrač koji je došao, nada se da će zaigrati", rekao Kramarić koji je ove sezone za Leicester svoj jedini pogodak postigao u Liga kupu 25. kolovoza.

Hrvatskoj će protiv Bugarske i Malte biti potrebni raspoloženi i precizni napadači, u dvoboju s Bugarima hrvatski će nogometaši ponovno, baš kao i protiv Italije na Poljudu, igrati bez podrške navijača.

"Navikli smo se već", rekao je Kramarić kroz smijeh, a onda nastavio ozbiljnim tonom:

"Normalno da nije lako. Normalno da je puno jednostavnije i lakše igrati uz navijače koji te nose cijelu utakmicu. Znam kako je kad se radi pritisak s tribina i da u gostima tada nije lako igrati. No, sad je na nama da pokažemo ono što smo pokazivali prije", zaključio je Kramarić koji je u kvalifikacijama za Euro 2016. skupio četiri nastupa te dvaput bio strijelac, protiv Malte (2-0) u Zagrebu i protiv Azerbajdžana (6-0) u Osijeku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider