Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo tek deveti

Kraljevi 'mercata': Znate li kojih su pet igrača obrnuli najveće novce?

Kako se približava zimski prijelazni rok tako se polako zahuktavaju spekulacije oko možebitnih transfera…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zimski „mercato“ u pravilu je znatno slabiji od ljetnog, ali možda bi se mogao dogoditi pokoji spektakularni transfer. Manchester United vrlo je aktivan na tržištu i moguće je da će na Old Trafford aterirati neko veliko ime. Međutim, zasigurno neće biti oboreni rekordi.

Cristiano Ronaldo ostat će službeni rekorder barem do sljedećeg ljeta s 94 milijuna odštete koliko je Real Madrid 2009. isplatio Manchester Unitedu, iako se u engleskim medijima može pronaći da ga je prestigao Gareth Bale. No, kumulativno gledajući, najveći „promet“ u povijesti ostvario je Zlatan Ibrahimović, koji je u ukupno sedam transfer donio svojim klubovima 169,10 milijuna eura.

Ibra je iz Malmoea prešao u Ajax, pa je potom igrao u Juventusu, Interu, Barcelonu, Milanu i trenutačno nastupa u PSG-u. Najveći transfer bio mu je iz Intera u Barcelonu za ukupno 69 milijuna eura.
Drugi je na listi kumulativnih transfera James Rodriguez. Kolumbijac je u četiri transfera obrnuo 132,63 milijuna eura. Treći je Nicolas Anelka sa 130,36 milijuna eura u osam transfer, četvrti Hernan Crespo sa 117 milijuna eura u četiri transfera i peti Juan Sebastian Veron sa 117 milijuna eura u šest prijelaza.

Cristiano Ronaldo je na ovoj listi tek deveti sa 111,50 milijuna, ali to je ostvario u tek dva transfera, Bale deseti sa 108,70 milijuna u također tek dva prijelaza, dok je, primjerice, "pravi Ronaldo" tek 12. sa 100,98 milijuna eura u pet transfera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider