Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nova operacija

Kraj sezone za Kevina Duranta

Kevin Durant propustit će ostatak sezone zbog nove operacije desnog stopala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najkorisniji igrač prošle NBA sezone i četverostruki najbolji strijelac u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (2010-2012 i 2014) Kevin Durant (26) propustit će ostatak sezone zbog nove operacije desnog stopala kojoj će se morati podvrgnuti sljedećeg tjedna, objavila je njegova momčad Oklahoma City Thunder.

Durant se prvoj operaciji desnog stopala podvrgnuo neposredno prije početka ove sezone, a nakon što je nastupio u 27 utakmica tijekom kojih je prosječno postizao 25.4 koševa, 6.6 skokova i 4.1 asistenciju, u veljači je otišao na novu operaciju kako bi zamijenio vijak u stopalu koji mu je stvarao neugodnosti. Očekivalo se kako će se Durant brzo vratiti na teren nakon te druge operacije, ali situacija je zakomplicirala, te će morati i na novu, treću operaciju, a predviđa se kako će morati mirovati oko šest mjeseci.

Bez Duranta, momčad Thundera, koja je proteklih sezona bila u samom vrhu NBA lige, ove se sezone grčevito bori za ulazak u doigravanje, trenutačno je osma na Zapadu s omjerom pobjeda i poraza 41-31, dok su deveti New Orleans Pelicansi na 38-34. No, ukoliko se i plasira u doigravanje, Oklahoma će u prvom krugu igrati protiv prvih nositelja Golden State Warriorsa, a bez Duranta izgledi za prolazak dalje su im minimalni usprkos sjajnim partijama koje u posljednje vrijeme pruža Russell Westbrook, koji je ove sezone ostvario čak 10 "triple-double" učinaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider