Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srbi najavljuju tužbu

Bivši Vatreni: Dolje je 'ludnica', htio bih preuzeti reprezentaciju Kosova

UEFA-in kongres u Budimpešti postao je glavna tema nogometnih zbivanja na ovim prostorima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krovna europska nogometna organizacija odlučila je da će Kosovo postati 55. član Uefe. Žestoko protivljenje je naravno iskazala Srbija.

Tomislav Karadžić, predsjednik srpskog saveza, kazao je:

''Nikada nećemo glasovati i podržati presedane ovog tipa. Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju u Europi i svijetu.''

Srbijanski mediji također su Uefinu odluku ocijenili skandaloznom, a tamošnji nogometni autoriteti najavljuju i tužbu.

Izjave iz Srbije ne brinu Kosovare. A o stanju nas je izvijestio Ardian Kozniku, jedan od najboljih nogometaša podrijetlom s Kosova.

''Dolje je prava ludnica, nešto slično kao kad je Kosovo postalo međunarodno priznato. Stalno me svi zovu, prijatelji, brojni novinari...'', počeo je Kozniku i nastavio:

''Ovo je veliki dan za Kosovo i naš nogomet, za sport općenito. Za svu tu djecu koja su igrala ili će sada intenzivnije početi igrati nogomet. Kao i za sve nas koji smo dolje rođeni. Nadam se da je ovo početak jedne duge i velike priče'', ističe Kozniku.

Iako, bilo je gusto, Kosovo je prošlo s 28 glasova za i 24 protiv.

''Dugo godina smo lobirali za ovu priču. Dugo godina nismo mogli igrati nogomet. Zbog toga kao i zbog rata izgubljene su brojne generacije nogometaša. Zahvalan sam Hrvatskoj koja je cijelo vrijeme podržavala našu priču.''

Kozniku je također dodao:

''U nadolazećim godinama očekujem nogometni razvoj. Do sada nitko nije ulagao. Sada kada smo priznati, vjerujem da će se pojaviti i ulagači. No, puno je tu posla.''

U kvalifikacijama za SP Kosovo bi se moglo naći i u istoj skupini s Hrvatskom. Kada govori o reprezentaciji, Kozniku ima jednu tajnu želju.

''Mislim da mogu doprinijeti. Pola svoje igračke karijere proveo sam na Kosovu, pola u Hrvatskoj i inozemstvu. Zahvaljujući Hrvatskoj napravio sam karijeru. No, moja velika želja je da jednog dana postanem izbornik Kosova'', zaključio je Kozniku.

Savezom koji je osnovan 1946. godine predsjeda Fadil Vokrri, dok je Albert Bunjaku izbornik reprezentacije. Prvi međunarodni nastup Kosovo je imalo 5. ožujka 2014. godine protiv Haitija, završilo je bez pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider