Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idealna prilika za gol

Kovačić: Očekivao sam više od sebe i reprezentacije u Brazilu

Mateo Kovačić stigao je na okupljanje reprezentacije nakon najbolje partije dosad u dresu Intera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prve golove zabio je Mateo Kovačić za Inter. I odmah tri komada Stjernanu u play-offu Europske lige. Kova je stigao na okupljanje reprezentacije u vrlo dobroj formi, no još uvijek ga 'peče' rezultat na Svjetskom prvenstvu.

''Nastup u Brazilu još ćemo analizirati s izbornikom i probati poboljšati neke stvari, ali nije bio kako smo očekivali i treba ga što prije zaboraviti. Očekivao sam više od sebe, ali i od momčadi. Nismo bili dobri. Kao što je izbornik rekao, moramo analizirati svoju trku. Protiv Brazila smo bili odlični sat vremena, a isto tako i protiv Meksika. Zato moramo vidjeti zašto se dogodio taj pad'', rekao je Kovačić na press konferenciji.

Nakon probijanja leda u Interu na redu je valjda i reprezentacija. Cipar i Malta čine se kao idealan suparnik za prvijenac u dresu reprezentacije.

''To je idealna prilika. Evo zabio sam sad za Inter. Privikavao sam se na Italiju i napokon sam zabio prvi gol, nadam se da će Inter biti što bolji na tablici. Najvažnije je da mi pobjeđujemo, manje je bitno tko će zabijati. Malo smo se i pojačali u prijelaznom roku, makar se možda Inter sada više temelji na mlađim igračima, što je i dobro za mene.''

Protiv Italije na njegovom terenu

Izabranici Nike Kovača, nakon tri odigrane utakmice na Svjetskom prvenstvu, kreću u novi kvalifikacijski ciklus, prije kojega ih čeka i prijateljski dvoboj s Cipranima u Puli.

"Skupina je prolazna, trebamo biti iskreni. Italija nam je najbolji protivnik i protiv njih se moramo boriti za prvo mjesto", dodao je Kovačić.

Gostovanje u Italiji Hrvatska će odraditi u Kovačićevom "dvorištu", San Siru, no najvažnija je prezentacija na bilo kojem travnjaku, smatra hrvatski veznjak.

"Lijepo je igrati na San Siru i utakmica s Italijom sigurno će biti dobra. Ključno je da mi u svaku utakmicu uđemo dobro, neovisno o stadionu, a s našim talentom možemo mnogo, možemo biti vrhunska momčad.''

Talijanski mediji pišu da ga je jučer htjela dovesti Barcelona.

''Ne znam ništa o tome pa nema smisla ni komentirati.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider