Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srna očekuje spektakl

Kovač otkrio s čime se ne slaže uoči utakmice i po čemu je sličan Conteu

Hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač istaknuo je da Italija, bez obzira na brojne izostanke, ima jaku momčad, te da nitko ne može biti favorit kada gostuje kod "azzurra"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ne slažem se da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi, bod ili bodove. Mislim da Italija ima dosta talentiranih igrača, a za Hrvatsku sam siguran da ima mnogo perspektivnih mladih, koji bi uskoro mogli biti i standardni u reprezentaciji. Nadam se lijepom navijanju i ne očekujem ništa što bi to poremetilo", izjavio je danas Niko Kovač na konferenciji za novinare u Milanu, a prenosi internetski portal HNS-a.

Zbog jake kiše u Milanu reprezentativci Italije i Hrvatske nisu mogli trenirati na San Siru, a hrvatski izbornik Niko Kovač izjavio je da postoji mogućnost odgode susreta ukoliko travnjak i sutra bude u tako lošem stanju.

"Ako teren ostane u ovakvom stanju, utakmica će biti odgođena. Na ovakvom terenu lopta ne odskače, niti se kotrlja, ovo je kao vaterpolo. Obje momčadi teže igri i težak teren bit će im hendikep. No, i jedni i drugi moramo se prilagoditi i igrati najbolje što možemo", rekao je Kovač.

Na zagrebačkim pripremama sve je odrađeno prema dogovoru, za peticu, rekao je Kovač. A na upit o početnoj postavi, samo je rekao da nema dvojbi. Također, pohvalio je talijanskog izbornika Antonija Contea.

"Conte je i kao igrač mnogo toga osvojio, a potom je nizao trofeje i kao trener. Čestitam mu na tome, vidi se da je Italiji donio sustav kojega se držao u klubu. Vide se promjene i smatram da Italija ide vrlo dobrim putem. Kod kuće će biti itekako motivirana i otežati nam život. Moja i Conteova filozofija je otprilike ista, bez obzira na različite sustave, moramo se dobro braniti kako bismo zabili", izjavio je Niko Kovač.

Hrvatski kapetan Darijo Srna ističe da je najveći talijanski hendikep izostanak Pirla. "No, Conte će sigurno naći dobru zamjenu. Svaka utakmica nosi tri boda, ali istina je da se ovoga puta sastaju dva velika rivala, dva nogometna prijatelja koji se dobro poznaju. Nadam se spektaklu za gledatelje, makar utakmica nije ključna, ali može mnogo toga riješiti u korist pobjednika", rekao je Srna.

"Teren je natopljen, ali prognoza kaže da će sutra biti spreman za igru. Prilagodit ćemo se uvjetima i pokušati igrati što bolji nogomet. Kako je nama, tako je i njima", dodao je Srna.

Na upit o sukobu sa Danielleom De Rossijem za vrijeme dvoboja Šahtara i Rome, kapetan Srna je odgovorio: "Dogodilo se u žaru borbe i što se mene tiče nemamo nikakvih problema. De Rossi je važan igrač za Romu i talijansku reprezentaciju. Također, želio bih čestitati Oliću i De Rossiju koji će sutra upisati 100. nastup za nacionalne momčadi".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider