Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
najjače što imamo

Kovač objavio popis s jednim iznenađenjem: 'Prosinečki ih je dobro posložio'

Hrvatsku reprezentaciju početkom rujna očekuju dva gostovanja, prvo u Azerbejdžanu, a onda u Norveškoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatskih nogometaša Niko Kovač objavio je popis od 24 nogometaša na koje računa uoči okršaja s Azerbajdžanom (3. rujna) i Norveškom (6. rujna), oba na gostovanjima. Jedino novo ime u reprezentaciji je Hajdukov Mijo Caktaš kojem je ovo prvi poziv u A reprezentaciju. Caktaš je ovog ljeta odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Hajduk u Europi i domaćem prvenstvu.

Od domaćih klubova Hajduk tako u 24 pozvana igrača ima dvojicu (Kalinić i Caktaš), baš kao i Rijeka (Vargić i Lešković) dok Dinamo ima tek jednog pozvanog nogometaša, Marka Pjacu.

Popis za Azerbajdžan i Norvešku:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Marko Lešković (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Marin Leovac (PAOK)

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Mateo Kovačić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mijo Caktaš (Hajduk)

Napadači: Nikola Kalinić (Fiorentina), Ante Rebić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Wolfsburg), Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Leicester).

Najavio utakmice s Azerbajdžanom i Norveškom

Kovač je izašao u susret izborniku U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu kojem je ustupio igrače koji također konkuriraju za A vrstu:

"Halilović, Pašalić, Rog i Šimunović sigurno su među mladim igračima na koje računamo i u A reprezentaciji, ali moramo voditi brigu i o mladoj reprezentaciji kojoj je važno pobjednički startati u nove kvalifikacije. To će na kraju koristiti i njima, dobro je da skupljaju reprezentativno iskustvo i igraju utakmice. Uostalom, i većina današnjih A reprezentativaca dala je značajan doprinos uspjesima mladih selekcija'', objasnio je izbornik koji je o protivnicima rekao:

"Moramo zaboraviti te dvije uvjerljive pobjede, sad će to sigurno biti puno teže. Azerbajdžan je promijenio izbornika, naš Prosinečki je to sada dobro posložio i oni djeluju kao ozbiljna ekipa što su pokazali i rezultatima. Kvaliteta je, dakako, na našoj strani, no tu razliku u klasi možemo pokazati jedino uz kvalitetan pristup, koncentraciju i ozbiljnost."

Norveška je jedan od suparnika u borbi za prve dvije pozicije:

"Znamo svi što nam ove utakmice donose. Euro 2016 je naš cilj prema kojem smo krenuli prije godinu dana i zasad smo odradili dobar posao. No, treba dovršiti započeto, i zato moramo nastaviti kao do sada - dobro se pripremiti, odigrati momčadski i s maksimalnim angažmanom, a onda rezultati neće izostati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider