Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Tako radi i Real'

Kovač o potezu Šukera i Argentini: 'Ne bojimo se debakla!'

Pred Nikom Kovačem je tjedan u kojem će voditi reprezentaciju protiv svjetskih velesila, Argentine i Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju 16. studenog hrvatska će reprezentacija na legendarnom San Siru igrati derbi utakmicu svoje kvalifikacijske skupine za Euro 2016. Talijani i Hrvati vode s maksimalnim učinkom pa će ova utakmica biti prva od dvije bitke za prvo mjesto u skupini.

Kovač objavio popis: Jedna reprezentaciju za Argentinu, a druga za Italiju!

No, prije te utakmice, pred Hrvatskom je također spektakl – prijateljska utakmica u Londonu s finalistom Svjetskog prvenstva, Argentinom. Predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovorio je ovu utakmicu samo četiri prije važnog susreta s Italijom, na opće iznenađenje i njegovih prvih suradnika pa i izbornika Niku Kovača.

''Davor Šuker je moj šef. Kao i u svakoj firmi, šefovi odlučuju. Savezi se poput klubova financiraju i u prijateljskim utakmicama, pa tako jedan Real ide na turneje po SAD-u i Aziji. Trebali smo igrati s SAD-om, ali Šuker mi je rekao da su Argentinci imali bolju ponudu'', pokušao je opravdati šefa Kovač.

Svima je jasno što priča Kovač, ali sporan je termin utakmice na koju će sad mora slati rezerve na najveće svjetske zvijezde Messija, Di Mariju i ostale.

Jedni igraju za status kod Kovača, drugi za prvo mjesto u skupini

Objavio je izbornik popis 33 nogometaša na koje računa za ove dvije utakmice. Njih 13-orica ostaju u Zagrebu jer su u prvom planu za Milano, dok su ostali u konkurenciji za Argentinu na stadionu West Ham Uniteda.

''Njima to mora biti izazov. Moraju mi dokazati da im je mjesto u reprezentaciji. Ako im Argentina nije dovoljan motiv, onda su promašili profesiju'', rekao je Kovač o utakmici s 'rezervistima'.

''Doći će s najjačom postavom, ali ne bojimo se ničega protiv Argentine, pa ni rezultatskog debakla

Jasno je kako je Kovaču izuzetno bitna utakmica s Italijom. Želi nastaviti sjajan niz pobjeda kojim je polako vratio simpatije dobrog dijela navijačkog puka koji nije bio zadovoljan igrama reprezentacije u Brazilu.

''Talijani možda nisu zadovoljni načinom na koji su došli do svojih devet bodova, ali u Milanu će se pokazati u drugačijem svjetlu, pred punim tribinama. Međutim, mi ćemo poduzeti sve da možemo odgovoriti na sve što nas čeka'', rekao je izbornik i dodao:

''Conte je uveo mnogo svojih ideja u reprezentaciju, vide se kvalitetni automatizmi. Ipak, želimo dodati još poneki bod na svoj konto, a ne možemo biti naivni i najavljivati da ćemo kao od šale odraditi gostovanja u Bugarskoj ili Italiji. Bit će teško, što se vidi i po svim dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama, ali optimisti smo. Atmosfera je dobra i nadam se da ćemo je prenijeti i na San Siro.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider