Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Lopovi odlazite'

VIDEO Masovni korteo BBB-a, policija spriječila veći sukob navijača na Sjeveru!

BBB-i su se vratili na Maksimir u prvoj utakmici nove sezone Prve HNL.

Bad Blue Boysi okupili su se iza 16 sati na Kvaternikovom trgu i zajedno u velikoj koloni u pratnji policije krenuli prema maksimirskom stadionu. Navijači su hodali iza velikog transparenta 'Lopovi odlazite'.

[GALERIJA] Ovakvu smo sliku Maksimira dugo čekali: Ovo je derbi!

Sat i pol vremena prije početka utakmice Boysi su stigli pred sjevernu tribinu gdje se nastavila pjesma i bodrenje Dinama, ali i vrijeđanje trenutne uprave. Na sjevernoj tribini opet je nakon nekoliko godina zabrana, i konačno bojkota, zaživio daleko poznati plavi pakao.

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimir. Odlaskom u istražni zatvor njihovih zakletih neprijatelja BBB-i su na noge dignuli cijeli Zagreb zbog čega se na derbiju očekuje oko 25 tisuća ljudi.

"Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi sada slavili i gledali sa strane kako se klub urušava, navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo", bila je poruka Boysa pred utakmicu.

Mali sukob prije utakmice

Interni dogovor među BBB-ima bio je da ne nasjedaju na moguće provokacije vrlo male skupine pristaša Zdravka Mamića koje Boysi nazivaju 'plaćenicima'. Ipak, sat vremena prije utakmice dogodio se mali incident kojeg je srećom brzo smirila policija bez većih posljedica te razdvojila skupine i napravila tampon zonu. Poletjele su baklje i razni predmeti, ali nije bilo većeg izravnog sukoba.

Na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider