Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ramos rastužio Engleze

Konsternacija u Kataloniji: Legenda i dijete Barcelone želi u Real!

Čini se da Sergio Ramos ostaje u Realu, a De Gea u Manchester Unitedu, no ipak je moguć je iznenađujući rasplet situacije...

Iker Casillas oprostio se od dresa Real Madrida, a Sergio Ramos preuzeo je kapetansku traku još u zrakoplovu prije slijetanja na tlo Australije, gdje Real odrađuje prvi dio ljetne turneje. U nedjelju glavnini momčadi „kraljevskog kluba“ u Melbourneu se priključio i Cristiano Ronaldo, koji je proteklih dana prokrstario Kinu i Japan. Kamere su zabilježile topao doček Ronaldu od strane Garetha Balea i Rafe Beniteza, što bi trebalo značiti da se normalizirala atmosfera na planu međuljudskih odnosa.

Ramosovo imenovanje prvim kapetanom rastužilo je navijače Manchester Uniteda. To je prilično simptomatičan znak. Izgleda da Real ne namjerava prodati svojeg najbolje obrambenog igrača. Predsjednik Florentino Perez poslao je iz Madrida poruku koja to prilično jasno sugerira.
„Postoje igrači kojima istječe ugovor i žele otići. Postoje igrači kojima ugovori još traju pa ipak odu, ali postoje igrači koje klub nikako ne želi pustiti. Takvi igrači neće otići“, izjavio Perez s prilično jasnom aluzijom na Ramosa.

De Gea ostaje u Manchester Unitedu

Da Real nije odlučio Ramosa zadržati, prilično je logično da ga ne postavio za novog kapetana, bez obzira što je do Casillasova odlaska bio prvi dokapetan. Sve skupa znači da su se Perez i Ramos „našli“ u pogledu pregovora oko povećanja plaće.
Ako Ramos neće iz Reala, hoće li David de Gea u Real? Teško je reći. Nakana Manchester Uniteda bila je da De Geu trampa za Ramosa i doda još nešto novca. Od toga očito neće biti ništa.

Dakle, Englezi bi trebali pristati na prodaju De Gee za čisti novac. Hoće li pristati? Možda, ako bi Real pristao isplatiti između 40 i 50 milijuna eura odštete, no čini se da „kraljevi“ ne žele da ih se tek tako „oženi“. Kad se uzme u obzir De Geova četverogodišnja plaća u bruto iznosu, Real bi stajao preko 80 milijuna eura. Madriđani na to ne pristaju. Navodno nude Manchester Unitedu 25 milijuna eura, ali ni Englezi na to ne pristaju. Kako stvari stoje, De Gea će teško na Santiago Bernabeu.

Valdes želi u Real

Španjolski mediji javljaju da pat situaciju pokušava iskoristiti Ginés Carvajal, menadžer Victora Valdesa, bivšeg vratara Barcelone koji je zamjena De Gei na Old Traffordu. Ako De Gea ostane u Manchester Unitedu, Valdes će sezonu presjediti na klupi, a to mu nikako ne odgovara. Stoga se očito odlučio ponuditi Realu. Carvajal je osobni prijatelj s Perezom i navodno ga pokušava uvjeriti da angažira njegova klijenta. Ove spekulacije izazvale su pravu bure u Španjolskoj. Katalonci su konsternirani. Jasno je i zašto. Valdes je legenda i dijete Barcelona. Rođen je nedaleko od Barcelone, proveo je na Camp Nou 14 godina. Član je najuspješnije generacije „blaugrane“ u povijesti, sudjelovao je u mnogim epskim okršajima Barcelone s Realom.

No, Valdes se nije rastao s Barcom na najsretniji način. Nakon što je u svibnju 2013. najavio kako neće produžiti ugovor te da namjerava napustiti klub, u ožujku 2014. dogodila mu se teška ozljeda koljena zbog koje je propustio finiš sezone i Svjetsko prvenstvo 2014. Bila je to nesreća koja je u potpunosti poremetila Valdesove planove. Lukrativni ugovori kojima se nadao u hipu su postali samo neispunjene želje. Nitko nije želio ozlijeđenog vratara s tridesetak godina na leđima. Spekuliralo se kako se u tom trenutku razočarao u vodstvo Barcelone. Na kraju je Manchester United pristao mu ponuditi 18 mjesečni ugovor u siječnju 2015.
Sada bi se vratio u Španjolsku, i to navodno nigdje drugdje nego u redove najvećeg rivala Barcelone. Bila bi to priča godina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider