Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad bez izbornika

Odluka je donesena: Kovač je smijenjen, ali Ante Čačić nije novi izbornik!

Niko Kovač više nije izbornik hrvatske reprezentacije, odlučio je Izvršni odbor HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor HNS-a održao je redovnu sjednicu. No, na njoj je itekako bila izvanredna tema. Kao što je i najavljivano, Niko Kovač tu sjednicu nije 'preživio' kao hrvatski izbornik. Jednoglasno je donesena odluka o njegovoj smjeni nakon samo jednog boda iz dvije posljednje kvalifikacijske utakmice.

Niko Kovač obratio se javnosti otvorenim pismom

Šuker želi izbornika Hrvata: 'Kovač je razočaran, ali je prihvatio odluku'

Niko Kovač izborničku dužnost preuzeo je u listopadu 2013. godine nakon ostavke Igora Štimca, te je kroz dodatne kvalifikacije protiv Islanda odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Brazil na kojemu je nakon poraza od Brazila i Meksika, uz pobjedu protiv Kameruna reprezentacija natjecanje završila nakon prvog kruga natjecanja. Kovač je ukupno vodio Hrvatsku u 19 utakmica, te je ostvario 10 pobjeda, pet neodlučenih rezultata i četiri poraza.

Čačić ipak nije dobio posao života...zasad

No, zanimljivo je da njegov nasljednik nije imenovan. Ta odluka je odgođena za dva tjedna, točnije 21. rujna. U medije je plasirana informacija, odnosno probni balon, kako je Zdravko Mamić već odlučio da će Kovača naslijediti Ante Čačić. Reakcija javnosti bila je brutalna, navijači su bili, blago rečeno, neugodno iznenađeni.

I dok je većina navijača u svim mogućim, pa tako i anketi GOL.hr-a, odlučno pokazala palac dolje dosadašnjem izborniku, ime njegovog najizglednijeg nasljednika je, slobodno možemo reći, zgrozilo još veći broj navijača. Možda mnogi ne bi glasali za odlazak Kovača da su znali tko je glavni kandidat za nasljednika.

U anketi na našem portalu samo 6% vas smatra da Ante Čačić može uspješno voditi hrvatsku reprezentaciju. Čak 56% je izabralo odgovor 'svi znamo tko odlučuje, pa me više ništa ne čudi'. Dokaz je to ne samo zaprepaštenjem glavnim kandidatom već i rezignacijom navijača događanjima i odnosima u hrvatskom nogometu.

Očito su ovakve reakcije navijače odgodile odluku o imenovanju Čačića novim izbornikom. On zasad ostaje na klupi Lokomotive i vidjet ćemo hoće li zaista na kraju sjesti na užarenu klupu Vatrenih.

Reći će mnogi kako ni Štimac ni Kovač nisu bili opravdani kandidati za izbornika i vjerojatno su u pravu. Čačić bi bio samo logičan slijed iste politike istih ljudi koji vode hrvatski nogomet. Vidjet ćemo za dva tjedna je li on trener kojeg bi ubuduće trebale slušati hrvatske zvijezde i je li on taj koji bi od njih trebao napraviti momčad kakvu očekuju navijači.

Podržavate li (mogući) izbor Ante Čačića za novog izbornika?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider