Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Užasna igra 'bijelih'

Tužno je gledati ovakav Hajduk: Sramota od igre! Vukas se prevrće u grobu

Hajduk je na Maksimiru poražen 4:0 te je vjerojatno odigrao najlošiju utakmicu u svojoj povijesti u najvećem derbiju hrvatskog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Znao je Hajduk na Maksimiru biti i teže poražen posljednjih godina, ali nikada nije izgledao ovako nemoćno, tužno, jadno pa i sramotno, što nikako ne pristaje klubu takve tradicije, sjaja, veličine i značaja u hrvatskom nogometu. Akcija Dinama i reakcija Hajdukove obrane kod gola Brekala na otvaranju utakmice najbolje opisuje odnos snaga na travnjaku.

Hajdukova obrana od prve je sekunde izgledala smušeno i inertno, braniči "bijelih" kao da nisu znali gdje se nalaze; nisu pokrivali ni prostor ni suparničke igrače, stajali su "nigdje", daleko od lopte i Dinamovih igrača, u svakom duelu su kasnili, ni traga od žustrine koju su nedavno prikazali u Splitu kada su slavili u prvenstvu.

Kako su igrali čini se da su se "bijeli" predali i prije no što je utakmica počela. Najave Splićana da vjeruju u čudo na Maksimiru pokazale su se tek pukim busanjem u prsa, bile su to priče bez pokrića, ispaljeni "ćorak" i ništa više.

Hajduk nije pokazao kvalitetu, ali ni hajdučko srce i htjenje, volju za igrom i borbu do posljednjeg sučevog zvižduka. Nismo vidjeli baš ništa od onog što je Hajduk krasilo kroz povijest. Vukas, Matošić, Beara i cijela plejada velikih igrača Hajduka mora da se prevrću u grobu.

Je li ovo doista realnost Hajduka? Zar doista "bijeli" ne mogu bolje? Gdje je Hajdukova istina ove sezone teško je zaključiti. "Bijeli" jednu utakmicu s Dinamom odigraju vrlo dobro, a već drugu potpuno podbace. Dinamo jest bolji i dosta kvalitetniji, ali teško da je razlika baš tolika kako je to danas izgledalo. Ako jest, bolje im je da se ostave nogometa.

Možda su na igrače Hajduka utjecale i iznenadne promjene u upravljačkoj strukturi kluba, no profesionalci se ne bi trebali na to vaditi. U svakom slučaju ružno je i tužno gledati ovakav Hajduk, no još je žalosnije što se ne vidi svjetlo na kraju tunela. Kada će Hajduk biti bolji i kadar ozbiljno se "potući" za titulu prvaka, valjda samo nebo zna.

Ako su se "bijeli" predali i izgledali nemotivirano, "modri" su "grizli", barem u prvom poluvremenu, bilo im je stalo da pokažu kako je poraz na Poljudu bio tek trenutak slabosti.

U samo četiri-pet dana "modrima" se razdanilo, nakon dvostrukog kiksa Rijeke u Koprivnici širom su im otvorena vrata do dvostruke krune. No ipak, čini se da će Dinamo puno ozbiljniji posao čekati u finalu Kupa protiv Slaven Belupa, koji je na senzacionalan način izbacio favoriziranu Rijeku.

Dinamo će u finalu biti veliki favorit, no Slaven je pokazao da ima karakterne igrače i čvrstu momčad koja se ne predaje tako lako. Tko zna, možda su u stanju prirediti još jedno veliko iznenađenje. Teško, ali ne i nemoguće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider