Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat na travnjaku

Kolumbija se osvetila Brazilu: Prva pobjeda nakon 1991.

Brazil je izgubio od Kolumbije 1:0 u drugom kolu Copa Americe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak odluke postigao je Jeison Murillo u 36. minuti. Kolumbijci su se na taj način revanširali Brazilcima za tijesan poraz (2:1) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Kolumbija je pobijedila Brazil prvi put nakon 1991.

Bila je to, što se igre tiče, slaba utakmica, baš mučna, prepuna prljavih startova i poteza. U finišu utakmice bilo je nekoliko sukoba igrača, na kraju su se dogodila i dva isključenja u sudačkoj nadoknadi. Isključeni su Neymar i Carlos Bacca koji su se sukobili nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Neymar se uklopio u sivilo cijele utakmice, za razliku od prve utakmice protiv Perua, odigrao je daleko ispod svoje razine. Prvo je u finišu prvog poluvremena dobio drugi žuti karton na turniru, što automatski znači kaznu od jedne utakmice, a u finišu utakmice i opisani izravni crveni karton.

Napadač Barcelone sigurno je suspendiran za odlučujuću utakmicu posljednjeg kola skupine kada Brazila igra protiv Venezuele, koja se danas sastaje s Peruom, a tek će se vidjeti hoće li povrh toga dobiti još jednu utakmicu kazne.

Nakon poraza u prvom kolu od Venezuele, Kolumbija se ovom pobjedom vratila u igru za prolaz dalje. U posljednjem kolu sastaje se s Peruom. 

Copa America - Skupina C

1. Venezuela  1 1 0 0 1 0 +1 3
2. Brazil           2 1 0 1 2 2 0 3
3. Kolumbija  2 1 0 1 1 1 0 3
4. Peru            1 0 0 1 1 2 −1 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider