Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'naježio sam se'

Burić oduševljen 'djecom', talijanski trener navijačima: 'Ovo ima samo u Rimu i Napulju'

Nogometaši Hajduka slavili su u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europa lige protiv Kopera s 4:1, te su sveukupnim rezultatom 6:4 prošli u daljnju fazu natjecanja...

'Dječji vrtić' trenera Damira Burića još je jednom oduševio 25 000 navijača na Poljudu, koji su unatoč kiši došli bodriti svoje ljubimce. Hajduk je krenuo furiozno i poveo nakon manje od dvije minute igre, a jedini slabiji trenutak u utakmici dogodio se u završnici prvog poluvremena kada je Koper zabio za smanjenje.

U nastavku je Hajduk opet proigrao i s dva pogotka u mreži gostiju izborio dvoboj protiv norveškog Stromsgodseta. Nakon Hajdukove pobjede trener Damir Burić je za 'Dalmatinski portal' rekao:

"Mislim da su naša djeca danas pokazala da imaju kvalitetu. Čestitam im na jako dobroj igri i nadam se da će ovakvih utakmica biti više".

Zatim je upitan zašto se odlučio za Kiša?

"Ponukao me rad na treningu. Analizirao sam prvu utakmicu u Kopru, gdje je ušao jako dobro. Pokazalo se da je bilo jako dobro što smo mu dali povjerenje".

Na pitanje o primljenom pogotku odgovorio je da nije napravljen pritisak na odbijenu loptu, te da je uslijedio precizan centaršut taman u trenutku kada je obrana izlazila, a protivnički igrač utrčavao.

Zatim je upitan o atmosferi, odnosno koliko je ambijent zaslužan za rano vodstvo.

"Prvi gol nam je otvorio vrata pobjede. Kad sam vidio atmosferu dva puta sam se uhvatio da sam se naježio. To je ponijelo djecu, koji su ponekad i bezglavo išli prema naprijed. Nakon što smo zabili, imali smo protivnika koji je morao igrati. A kad nam momčad da prostora, onda to izgleda ovako kako ste vidjeli".

Komentirao je i igrače pojedinačno...

"U Tudoru vidim igrača koji će biti jednog dana pravi. Ne gledajmo samo loše stvari, drugo poluvrijeme je odigrao sjajno. Radit ću s njim, želim ga dovesti na razinu gdje ćemo svi biti zadovoljni. Maloku je odigrao jako dobro, bilo je dubine, kvalitetno je pokrio stranu. Maglica je u stanju svojom eksplozijom odmah biti pravi. Bio je pravi borac, radio presing, takvoga ga želim vidjeti. Za Tina mi je žao što nije zabio jer onda bi sve ove priče pale u vodu i sve bi išlo dalje normalnim sportskim tokom. Balić je momak koji s 18 godina ima savršen pregled igre, dijeli lopte iz potkoljenice. Puno je tu utakmica, u nekima ćemo ga i odmarati, ali mislim da će Andrija biti pravi".

Posebno je izdvojio Miju Caktaša:

"Ono što je odigrao Caktaš je kao da smo imali drugu špicu iza. To je bilo izvanredno, naš plan je bio da on ulazi iz drugog plana. Ovaj put smo nevjerojatno puno šansi stvorili, kreirali i realizirali. Koper se otvorio i htio je igrati, veselim se uvijek kad se netko s nama igra".

Trener Kopra Rodolfo Vanoli je kazao:

"Čestitke Hajduku jer je odigrao odličnu utakmicu. Iako smo izgubili, ponosan sam što treniram moje dečke. Bili smo u utakmici sve do 3:1. Prvi gol nam je odrezao krila. Znali smo da neće biti lako odigrati utakmicu pred tako fantastičnom publikom, ali moji dečki odigrali su borbeno do kraja i na tome im čestitam. Ovakva atmosfera se može vidjeti samo u Rimu i Napulju.''

"Čestitao bih svima, odigrali smo odličnu utakmicu i najvažnije je da idemo dalje. Imali smo veliku podršku s tribina, nije to ništa novo, navijači su uvijek uz nas, nadam se da će i dalje biti tako. Prvo se sada okrećemo Istri, a onda ćemo razmišljati o Norvežanima - kratko je kazao Hajdukov napadač", rekao je igrač utakmice Tomislav Kiš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider