Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lova do krova

Kinezi ulaze u Manchester City: 'Nogomet je najpopularniji na svijetu'

Kineski konzorcij China Media Capital (CMC) dogovorio je kupovinu 13 posto dionica City Football Group (CFG) koja je vlasnik nogometnih klubova Manchester City i New York City...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pregovori između kineske kompanije i vlasnika Cityja trajali su šest mjeseci, a nakon potpisa ugovora City Football Group vrijedit će 2,7 milijardi eura. Zanimljivo, dogovor između CMC-a i CFG-a postignut je nakon što je kineski predsjednik Xi Jinping u sklopu nedavnog posjeta Velikoj Britaniji posjetio trening kamp 'Građana'.

Kineskog predsjednika su u sjedištu Manchester Cityja dočekali britanski premijer David Cameron te predsjednik kluba Khaldoon al Mubarak. Xi Jinping i David Cameron su pritom snimili 'selfie' s najvećom zvijezdom kluba angertinskim napadačem Sergiom Aguerom.

"Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, pa tako i u Kini. Ovaj posao će stvoriti platformu za rast klubova u CFG grupi, ali i razvoj kineske nogometne industrije. Naši novi partneri imaju nevjerojatan učinak u stvaranju dodatne vrijednosti," kazao je predsjednik kluba Khaldoon Al Mubarak.

Manchester City je 2008. godine kupio šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan i od tada se klub proširio i stvorio City Football Group koja uključuje i klubove New York City, Melbourne City i Yokohama F. Marinos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider