Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gdje sve to vodi?

Van svake pameti: Toure odlazi iz Cityja i postaje najplaćeniji igrač svijeta?

Kinezi kreću u novu ofenzivu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova transfer 'bomba' iz Kine! Čak tri kluba iz najmnogoljudnije zemlje svijeta spremaju ponudu za Yayu Tourea, a pritom su ga spremni učiniti najplaćenijim nogometašem svijeta.

Otkako je objavljeno da Pep Guardiola na kraju ove sezone preuzima Manchester City, svi su uvjereni da će njegova prva 'žrtva' biti Bjelokošćanin Toure, baš kao što je to bio slučaj i kada je Španjolac preuzimao Barcelonu. Da će se to gotovo sigurno dogoditi potvrdio je u utorak igračev menadžer Dimitrij Selcuk.

"Yaya i ja intenzivo tražimo novog poslodavca za iduću sezonu".

Čini se da neće morati predugo tražiti, pogotovo ako je novac glavni imperativ kod bjelokošćanskog reprezentativca. Naime, navodno su tri kluba iz Kine, koja je u ovom zimskom prijelaznom roku najviše trošila, spremna učiniti Tourea najplaćenijim nogometašem današnjice. Nude mu čak 40 milijuna eura po sezoni, odnosno 760 tisuća eura po tjednu. Prvi favorit za njegovo dovođenje je Jiangsu Suning, koji je prošloga tjedna doveo Ramiresa za 33 milijuna eura.

Novac u Kini očito nije problem, a na trenutke izgleda kao da se tamošnji klubovi natječu koji će potrošiti više novaca. Ukoliko se ovaj trend nastavi uskoro bi mogli češće slušati o majstorskim potezima, pogocima i trenucima u kineskoj ligi, ali i azijskoj Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider