Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele prodrmati tržište

Mijenjaju sliku nogometa i kreću u pohod na Europu ne pitajući za cijenu

Nije tajna da kineski klubovi žele prodrmati europsko nogometno tržište, a nerijetko kreću u kupovinu uopće ne pitajući za cijenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineski klubovi u siječnju ove godine potrošili su 150 milijuna eura na odštete igrača. Rekordni transfer ostvario je Kolumbijac Jackson Martinez, koji je iz Atletico Madrida preselio u Guangzhou Evergrande za 42 milijuna eura.

Rekordnu plaću u kineskom nogometu ima argentinski napadač Ezequiel Lavezzi, koji u Hebei China Fortuneu prema Prema Football Leaksu trenutno zarađuje nevjerojatnih 493 tisuće funti tjedno.

Hibei Fortune u svoje redove bi volio dovesti i Lionela Messija. Navodno nude Argentincu 100 milijuna eura po sezoni za idućih pet godina!

No, tu nije kraj. Kineski klubovi krenuli su u kupnju i drugih zvijezda europskog nogometa. Tako je Tianjin Songjiang poslao PSG-u ponudu od 55 milijuna eura za Edinsona Cavanija.

Shanghai Shenhua, pak, želi Carlosa Teveza za kojega nudi 25 milijuna eura, dok Shanghai SIPG za 60 milijuna eura želi Oscara. Kinezi nude 32-godišnjem Tevez čak 37,5 milijuna eura po sezoni, što znači da bi Tevez tjedno zarađivao 720.000 eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider