Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ljeto će biti ludo

'Kinezi kontaktirali zvijezdu Barcelone i ponudili ugovor'

Kinezi kontaktirali Danija Alvesa i ponudili mu uvjete suradnje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineski nogomet ovih dana doživaljava pravu renesansu nakon svih transfera koji su se dogodili u siječnju i na početku veljače. Zahvaljujući brojnim domaćim i stranim investitorima klubovi raspolažu stotinama milijuna, a neki su već realizirali senzacionalne transfere poput Jiangsu Suninga koji je doveo Ramiresa i Alexa Teixeiru i Guangzhou Evergrandea koji je doveo Jacksona Martineza.

Prema novim informacijama koje donosi katalonski portal Mundo Deportivo, jedan od kineskih klubova kontaktirao je beka Barcelone Danija Alvesa i ponudio mu osobne uvjete suradnje. Riječ je o ugovoru na tri sezone uz godišnju plaću od 12 milijuna eura.

Barcelona prilikom ove korenspodencije kineskog kluba i igrača nije kontaktirana, a ne zna se ni mišljenje brazilskog braniča. Kineski prijelazni rok završava 26. ovog mjeseca.

Ove zime u Kinu je stigao i reprezentativac Obale Bjelokosti Gervinho koji je napustio Romu i karijeru će nastaviti u novom prvoligašu Hebei China Fortune. Vrijednost transfera nije službeno objavljena, no talijanski mediji nagađaju kako će Roma dobiti oko 15 milijuna eura odštete. Serie A je nedavno napustio i Kolumbijac Fredy Guarin preselivši iz Intera u Shanghai Shenhua za 15 milijuna eura.

U Kini igraju i Brazilci Robinho i Paulinho, Australac Tim Cahill, Senegalac Demba Ba, Kamerunac Stephane Mbia, Talijan Amauri, reprezentativac Malija Mohamed Sissoko, kapetan Gane Asamoah Gyan...

Mnogi, poput hrvatskog nogometaša Darka Matića, vjeruju da je ovo tek početak odmazde igrača iz Europe u Kinu. Naime, za ljeto se najavljuju novi veliki transferi, a spominju se igrači poput Johna Terryja, Yaye Tourea ili pak Oscara.

Najveći transferi kineskih klubova u zimu 2016.:

1. Alex Teixeira (Šahtar -> Jiangsu Suning) 50 milijuna eura

2. Jackson Martinez (Atletico Madrid -> Guangzhou Evergrande) 42 milijuna eura

3. Ramires (Chelsea -> Jiangsu Suning) 28 milijuna eura

4. Gervinho (Roma -> Hebei China Fortune) 18 milijuna eura

5. Fredy Guarin (Inter -> Shanghai Greenland Shenhua) 13 milijuna eura

6. Geuvanio (Santos -> Tianjin Quanjian) 11 milijuna eura

7. Gil (Corinthians -> Shandong Luneng) 8.5 milijuna eura

8. Renato Augusto (Corinthians -> Beijing Guoan) 8 milijuna eura

9. Stephane Mbia (Trabzonspor -> Hebei China Fortune) 6 milijuna eura

10. Fredy Montero (Sporting Lisabon -> Tianjin Teda) 5 milijuna eura

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider