Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Previše promjena

Kek poslao poruku Upravi: Rijeka je gradilište, a Dinamo bolji od Standarda!

Nakon poraza od Dinama na Kantridi, trener Rijeke Matjaž Kek izrekao je nekoliko rečenica koje se mogu protumačiti kao poruka upravi kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je doživjela poraz od Dinama, trener Rijeke Matjaž Kek je bio miran:

FOTO Soudani dvama pogocima potopio Rijeku na Kantridi

Soudani je zapravo potplaćen: Trebaju mu podići spomenik a ne biti zavidni!

"Pa ja sada tek počinjem ponovo raditi, Rijeka je gradilište! Toliko se toga promijenilo u momčadi da je nemoguće sve odjednom posložiti da bi opet izgledalo prepoznatljivo. Trebat će na neko vrijeme da četiri, pet novih igrača prihvate sve ono što se od njih očekuje. Potpuno sam svjestan toga, jedino što nam sada nedostaje su kvalitetni uvjeti za rad da Cvijanović, Vešović, Ivančić, Zec i ostali igrači što prije shvate što se od njih traži. Mi smo sada otprilike tamo gdje je Dinamo bio uoči utakmice Superkupa", govori trener Matjaž Kek.

Očigledan problem u utakmicama protiv Standarda i Dinama bio je igra uže obrane?

"Dobivamo golove koje Rijeka donedavno nije dobivala, imali smo najbolju obranu u ligi. Evidentan problema nam je igra 'jedan na jedan' u obrani!

Isto tako problem su nam prekidi, jer moramo pronaći igrača koji će izvoditi prekide kao Brezovec, problem nam je transformacija u pojedinim linijama koje su do pred malo vremena bile uhodane. Još neko vrijeme ćemo imati takve probleme! Ali ako sam u Liegeu udario po nekim igračima i rekao da nisu dali sve od sebe, nakon utakmice protiv Dinama moram pohvaliti igrače koji dali sve od sebe u utakmici protiv protivnika koji je bolji od Standarda. Razočaran sam rezultatom, ne volim gubiti, ali me ipak veseli da je Dinamo bio prisiljen pružiti maksimum da bi nas pobijedio."

Ohrabrujuće je da Rijeka u razdoblju traženja izgubljena identiteta može parirati ovakvom Dinamu?

"Sada znam kakvu kvalitetu imam u svlačionici, treba nam samo malo vremena da se posložimo. To nije na nivou na kojem je bilo prije dva mjeseca, igrači se moraju priviknuti na nove zahtjeve. Dok ima htijenja, nema problema.

Igrači su demantirali neke moje riječi nakon utakmice u Liegeu, što me veseli. A u nogometu uvijek dođe razdoblje kada protivniku sve ulazi, a tebi ništa. No, idemo na gradilište, pa će ponovno sve biti dobro", zaključio je uvijek otvoreni Matjaž Kek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider