Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo stiže u Rijeku

Uspaljene strasti uoči derbija: 'Zbog tebe i takvih nogomet nam propada'

Rijeka je pobijedila Lokomotivu u prošlom kolu HNl-a, no ostali su neki repovi s te utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka i daje zaostaje četiri boda za Dinamom koji joj u utorak dolazi na Rujevicu. No, moglo je sve biti i drukčije, mogao je Dinamo i na kavu u Opatiju, pa na tekmu na Rujevicu da je Marić uspio prevariti Vargića kad je izvodio kazneni udarac.

Rijeka je došla u Kranjčevićevu s pritiskom da mora dobiti Lokomotivu ako želi ostati u igri za naslov prvaka, lokosi pak s kamenom oko noge – ni boda nisu uzeli ove sezone Rijeci, baš kao ni Dinamu. Rijeka je slavila 1:0.

Tenzije su bile visoke, pa su se i porječkali Matajž Kek i Sretan Ćuk oko jednog zaleđa. Kako je bilo malo ljudi u Kranjčevićevoj, a i Armada je kasnila pa dijelom šutjela, sve se čulo.

"Pa bilo je zaleđe", govorio je Ćuk na ljutnju Matjaža Keka.

"Kako? Pa tvoj je igrač napucao loptu", replicirao je Kek.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu, bila je konkretnija i opasnija, ali ne i dovoljno opasna.

Početak nastavka je donio pravi nogometni doživljaj, prvo je dosuđen jedanaesterac za Lokomotivu, no Vargić je obranio udarac Marića.

Prekršaj je možda i bio, ali je započeo izvan 16 metara.

I onda je Gavranović pogodio vratnicu, da bi kasnije i zabio nakon što je Vešović prebacio glavom loptu koja je stigla iz udarca iz kuta.

U završnici su Riječani napucavali loptu na tribine, izležavali se, otezali, ljutili se s pravom i bez prava pa je (opet) isključen njen predstavnik Ivan Mance koji je i nakon utakmice bio neugodan. Napao je disciplinskog suca HNL-a Sašu Pavličića:

"Zbog tebe i takvih nogomet nam propada."

Iako je sudac griješio, prekršaj za jedanaesterac za Lokomotivu je bio, ali izvan 16 metara, a bio je i na Brezovcu na drugoj strani kad su gosti tražili kazneni udarac, ali ga nisu dobili, no i to je bilo izvan kaznenog prostora.

"Na Rujevici nas očekuje europski suparnik koji je moćan i dominantan. Za nas je Dinamo veliki izazov i motiv", kazao je Kek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider