Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vujoviću zabrana

Kazne za derbi: Dinamo oštrije kažnjen, ali Hajduk će platiti više

U žiži zanimanja u 11. kolu domaćeg prvenstva bio je maksimirski derbi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić-Bekić donio je odluke na temelju prijava delegata s utakmica 11. kola.

Najviše posla imao je vezano za derbi Dinamo - Hajduk na kojem je u više navrata upotrebljena pirotehnika od strane Bad Blue Boysa pri čemu je u 75. minuti utakmica nakratko bila prekinuta zbog dvije baklje ubačene u teren. Torcida je u 60. minuti upalila 19 baklji i većinu ubacila ispred južne tribine, uz po jednu baklju u 66. i 71. minuti.

Epilog: Dinamo je kao organizator utakmice kažnjen s 18.000 kuna, a Hajduk s 10.000 kuna jer je organizirao dolazak 2.000 svojih navijača temeljem ugovora s Dinamom.

Međutim, Hajduk će platiti i još 5.000 kuna zbog pet žutih kartona (momčadski prekršaj čl. 54. DP HNS) te 4.000 kuna jer je isključen Zlatko Vujović. Legendarni napadač Bijelih na klupi je bio u svojstvu pomoćnika, a u 63. minuti je udaljen zbog prigovara na odluku suca Ivana Bebeka nakon čega je vrijeđao četvrtog suca. Vujović je osim novčano, što će podmiriti klub, kažnjen i zabranom treniranja i obavljanja funkcije na dvije utakmice.

Dodajmo kako su još kažnjeni i trener Cibalije Stanko Mršić (3.000 kuna) te Istra 1961 koja će platiti 6.000 kuna kao organizator utakmice s Rijekom iako su riječki navijači upalili tri baklje i pritom jednu ubacili u teren. 'Kvaka' je u tome što Rijeka nije imala organizirani dolazak svojih navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider