Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo se opet duri

Katalonija vrišti, igrači Barce ljutiti na suce, ali i čelnike kluba: Evo koliko bi bili ispred Reala

U Kataloniji i Barceloni ne prestaju kritike na račun sudačke organizaciju koju se optužuje da protežira Real Madrid...

Potoci gnjeva razliježu se Katalonijom i Barcelonom nakon kontroverzne utakmice u Sevilli. Velike sudačke pogreške na Villamarinu prelile su čašu strpljenja Katalonaca, koji su i prije prošlog kola bili ogorčeni suđenjem, a nakon utakmice s Betisom sve je otišlo na „entu“ potenciju.

Katalonski mediji rigaju vatru i ne prestaju s optužbama na račun sudačke organizacije koju otvoreno optužuju da teško oštećuje Barcu i navlači za Real ne bi li konačno osvojio prvenstvo.

Suci na udaru, FIFA se umiješala

Katalonski Sport još je pretprošlog tjedna taksativno nabrojao sve bitne sudačke pogreške u korist Reala ove sezone u svim natjecanjima i došao je do brojke 32. Ovaj put katalonski dnevnik usredotočio se samo na pogreške u prvenstvu. Da su suci donosili ispravne odluke samo kod kardinalnih pogrešaka, prema izračunu Sporta Barcelona bi imala šest bodova više, a Real sedam manje, što znači da bi Barca imala 49, a Real samo 39, uz utakmicu manje.

Da je vrag odnio šalu, govori i podatak da se i FIFA zainteresirala za cijeli slučaj. Predsjednik FIFA-ine sudačke komisije Pierre Luigi Collina navodno je zatražio razgovor s čelnikom Španjolskog nogometnog saveza Angelom Marijom Villarom kako bi prodiskutirali cijelu situaciju. Collina se trenutačno nalazi u Malagi na konferenciji Španjolskoj nogometnog saveza, na kojoj sudjeluju i najbolji španjolski suci, pa je tamo suđenje u Primeri goruća tema. Jednako kao i katalonski mediji i navijači, ogorčeni su i igrači Barcelone. Međutim, jedino se Neymar drznuo javno požaliti.

„Ha, ha, ha, ha...“, napisao je Neymar na jednoj društvenoj mreži. Više nego jasna aluzija.

Igrači Barce ljutiti na upravu

Gerard Pique ovaj put se uspio iskontrolirati i zadržati jezik za zubima, nakon što je izložen brojnim kritikama, pa čak i vodstva Barcelone, poslije izljeva bijesa i svađanja sa sucima u nekim prijašnjim utakmicama, posebice na gostovanju kod Real Sociedada i Villarreala, kada je ljutit kao ris po tribinama tražio čelnika lige Javiera Tebasa.

Luis Enrique također nije ništa posebno komentirao na press-konferenciji. Očito je da je Barcina svlačionica promijenila taktiku. Igrači i treneri ne žele da ih se optužuje kako dolijevaju ulje na vatru, no navodno su razočarani mlakom reakcijom vodstva kluba. O tome se navodno vodila burna rasprava pri povratku iz Seville u Barcelonu.

Spekulira se da igrači Barcelone misle kako su nedovoljno zaštićeni od strane vodstva kluba. Mišljenja su da bi čelnici trebali javno reagirati kada se već njima zabranjuje komentiranje. Čelnici Barce šute, za njih posao odrađuju katalonski mediji, najviše vodeći sportski dnevnici El Mundo Deportivo i Sport, koji su praktički klupski bilteni, slično kao i madridska Marca i As Realu. No, igrači Barcelone misle da to nije dovoljno i da bi trebali jasno i glasno progovoriti.

Navijači Reala nezadovoljni

Neki su mišljenja kako je sada ionako kasno. Real je na +4 i ima utakmicu manje, te sigurno jedri prema prvom naslovu prvaka nakon 2012., te tek drugom u posljednjih devet sezona, što Real gotovo da ne pamti.

Dok se katalonski mediji bave suđenjem, madridski po ustaljenom principu tu temu ignoriraju, kada to, jasno, odgovara Realu. Njima je glavna priča negativna atmosfera na Santiago Bernabeuu. Ističe se kako igrači Reala predvođeni Cristianom Ronaldom nisu zadovoljni podrškom navijača i stalnim kritikama.

Bolje rečeno jako su razočarani ponašanjem navijača koji ne prestaju s negodovanjem čak i kada Real pobjeđuje. Najviše se fićuka Danilu, Karimu Benzemi i Cristianu Ronaldu, ali nisu ni drugi pošteđeni. Casemiro je do jučer bio ljubimac zbog zalaganja i borbenosti, ali nakon nekoliko početnih pogrešaka, navijači Real mu bez pardona zvižde.

Ali, to je stara i dobro poznata stvar. Nazvali to razmaženim ponašanjem ili ne, to je jednostavno tako. I neće se promijeniti, kao što je prije nekoliko dana rezignirano primijetio kapetan Reala Sergio Ramos.
Navijači Reala ne žele samo pobjede, oni žele pobjede sa stilom, bajnom i atraktivnom igrom.

Ronaldo se opet duri

Pobjeda bez stila za navijače „kraljevskog kluba“ ne znači previše. To najbolje zna Fabio Capello. Bernabeuom su se vijorili bijeli rupčić nakon što je osvojio prvenstvo, i to čak u dva navrata. Uz sve to, mnogima se na vrh glave popeo Cristiano Ronaldo sa svojim prohtjevima i zahtjevima, bahatim i ucviljenim ponašanjem.

Dojam je kako je postao veći od kluba, a od Reala nema većeg kluba na ovom svijetu, pa onda, logično, ni bi trebao biti ni igrač ma kako se on zvao. Takav status nije imao ni Alfredo Di Stefano, najveća legenda Reala, ali, eto, kod Florentina Pereza ima ga Cristiano Ronaldo.

Mnogi su uvjereni da sve što mu prolazi kod Pereza, ni u snu mu ne bi prošlo kod Santiaga Bernabeua. To je bitna razlika u odnosu na Di Stefanove vrijeme. Iako velikom Argentincu vjerojatno ne bi ni palo napamet da se tako ponaša. „O tempora, o mores!“, da „povučemo“ onu bezvremensku Ciceronovu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider