Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suci na strani Madriđana

VIDEO Katalonija grmi: Real na sudački pogon, Granada teško oštećena

Real je teže nego što se očekivalo pobijedio Granadu, jedini gol na utakmici postigao je Karim Benzema, a iza utakmice ostali su repovi koji se posebno povlače u Kataloniji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Suci darovali pobjedu Realu“, najčešći su naslovi u katalonskim medijima nakon utakmice Reala i Granade na Santiago Bernabeuu.

VIDEO Real upisao novu pobjedu, Ronaldo nije uspio ući u povijest

Suci na čelu s glavni djeliteljem pravde Munuerom Martinezom napravili su dvije kardinalne pogreške.
Martinez je prvo poništio čist pogodak Granade u prvom poluvremenu zbog navodnog zaleđa, a onda je u drugom dijelu priznao gol Realu nakon što je Isco očito bio u zaleđu kod dodavanja Ronalda.
Da su suci grdno pogriješili u ove dvije situacije, priznaje i madridska Marca. Granada je još tražila jedanaesterac nad Successom, a Real nad Iscom i Ronaldom u finišu utakmice. Te situacije ostaju u domeni slobodnog sudačkog uvjerenja, mišljenje je Mundodeportiva, koji ističe da je prvi gol na utakmici najvažniji te da bi se gledala sasvim drugačija utakmica da je Granada povela. Ovako je pred kraj utakmice morala riskirati i napadati što je ostavljalo puno prostora domaćinu.

U Kataloniji se sve komentira kao još jedan dokaz privilegiranosti Reala od strane sudačke organizacije i vodstva lige te se citira izjava Diega Simeonea prije početka sezone:
„Čini mi se kako vodstvo lige priprema teren za slavlje Reala u ovoj sezoni.“

Katalonski mediji ističu kako se Barceloni ne sviraju jedanaesterci i kada je očito da suparnici igraju namjerno rukom, aluzija na utakmicu s Atleticom, a uz to se te situacije čak i ne objavljuju u televizijskom pregledu kola, dok se za Real dosuđuju jedanaesterci i kada je očito da je lopta pogodila suparničkog igrača u leđa. Tu se misli na utakmicu sa Šahtarom u Ligi prvaka.

U Kataloniji su mnogi uvjereni bi Martinez dosudio jedanaesterac za Real u finišu utakmice, kada je Ronaldo srušen u kaznenom prostoru Granade, da je kojim slučajem poništio pogodak Benzeme. Uglavnom, sezona je tek počela, a tenzije su već narasle do neba. Što li nas tek čeka u nastavku?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider