Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bavarci opasno kasne

Bayern opet radi veliku pogrešku: Ovo bi ga moglo skupo stajati!

Prema nekim mišljenjima Bayern je već odavno trebao napraviti oštar rez i zahvaliti se ostarjelim vedetama...

Franck Ribery nada se da će produžiti ugovor s Bayernom za barem još jednu godinu.
„Ako ne još dvije-tri sezone, nadam se da će tu biti i barem još jednu sezonu“, poručuje 33-godišnji Ribery.

Francuzu istječe aktualni ugovor na kraju sezone, čime će napuniti točno deset godina otkada je stigao u Bayern iz Marseillea. Ribery se nada produženju, a mnogi navijači Bayerna nadaju se da će uprava kluba „ocvale“ vedete minhenskog kluba poslati u „mirovinu“ kako bi ih mogli zamijeniti mlađi i potentniji nogometaši.

Bayern je prepun igrača u godinama. Osim Riberyju, ugovori sljedeće godine istječu još Xaviju Alonsu (34) i Arjenu Robbenu (34), a Philippu Lahmu (32) za dvije godine. Čini se da je Lahm svjestan situacije.

„Schweinsteiger je već otišao, a Robben, Franck, Xabi i ja nismo više mladi“, izjavio je Lahm nedavno u razgovoru za njemačke medije, čime je nagovijestio da je vrijeme za promjene.

Lahmu je jasno da stiže smjena generacija, no na slučaju Riberyja vidimo da to nije baš jasno ostalim senatorima Bayerna. Prema nekim mišljenjima Bayern je već odavno trebao napraviti oštar rez i zahvaliti se ostarjelim vedetama, koje su posljednjih godina ozbiljno načete ozljedama, posebice se to odnosi na Robbena i Riberya, koji su uglavnom nespremni za najveće napore, ali se još uvije nadaju ozbiljnoj minutaži i time „nagrizaju“ atmosferu u momčadi.

Kritičari smatraju da je Bayern posljednje dvije-tri godine propustio profilirati neke mlađe igrače i da ozbiljno kasni u tom procesu, što bi se moglo osjetiti u narednim sezonama. Jer, nije dovoljno samo kupiti mladog igrača, mora mu se dati i vrijeme za prilagodbu, a i tada je pitanje hoće li uspjeti.

Čini se da će Carlo Ancelotti ipak pričekati s ozbiljnijim rezovima, barem se tako može zaključiti prema slatkorječivim izjavama Riberyja.
„Ancelotti je miran i prilagodljiv trener. On voli svoje igrače, to je ono što smo odmah primijetili. Traži kontakt s igračima, smije se s nama, svakog dana pita nas kako smo...“, kaže Ribery, koji teško da bi tako blagoglagoljivo pričao o Talijanu da mu je ovaj najavio kako ne može računati da će se naigrati ove sezone.

Ribery je prošle sezone upisao 22 nastupa za Bayern i postigao samo dva gola. Ocjene su uglavnom bile loše ili prosječne, pa ne čudi što su kritike bile dosta žestoke. Bayern je pod vodstvom Pepa Guardiole zapinjao u završnicama Lige prvaka, kada u pravilu nije imao na raspolaganu nekolicinu igrača, uglavnom senatora koji nikako da zdravi i spremni dočekaju kraj sezone.

Ali to zapravo ne bi trebalo čuditi ako se pogledaju godišta nekoć ključnih igrača. Vidjet ćemo što će se događati Bayernu ove sezone, hoće li Ancelotti imati slične probleme u samoj završnici Lige prvaka, gdje će ga zacijalo čekati najjači europski klubovi. Ove sezone vjerojatno neće biti lako ni u Bundesligi. Borussia Dortmund sastavila je snažnu momčad koja bi mogla prvenstvo učiniti jako zanimljivim. U tom slučaju navedeni mogući problemi za Bayern mogli bi biti još izraženiji.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider