Tenis
SPORTOVI
Tenis
tek drugi igrač

Karlović očitao Raoniću lekciju iz tie-breakova i pritom ispisao povijest

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, 'Div sa Šalate', izborio je plasman u 3. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000, a pritom je postao drugi čovjek u ATP-jevoj povijesti koji je probio granicu od 10 000 as-servisa...

Karlović je u Montrealu šokirao domaću uzdanicu Miloša Raonića i slavio sa 7:6(1), 7:6(1). Pritom je ispalio 22 asa, čime je probio magičnu granicu od 10 000, te se pridružio još jednom Hrvatu, Goranu Ivaniševiću, kao jedini u povijesti koji su išli preko te granice.

Ivanišević je u svojoj karijeri opalio 10 183 as-servisa, dok je Karlović trenutno na brojci 10 004. Međutim, Karloviću je za tu brojku trebalo 'svega' 527 mečeva, a Ivaniševiću za svoju 895.

"Naravno da je to jedan od ciljeva u mojoj karijeri. Nadam se da ću srušiti Ivaniševićev rekord do kraja sezone. Ako ne ove, onda iduće. Nadam se da ću biti zdrav i spreman", rekao je Karlović nakon velike pobjede protiv 10. igrača svijeta.

Karlović je bio daleko bolji tenisač od Raonića tijekom cijelog meča, a to dokazuje i statistika. Nažalost, naš igrač nije uspio i ranije završiti susret jer je propustio 10 break-prilika, ali je zato na svom servisu bio neumoljiv i nije ponudio ni najmanju šansu Raoniću da oduzme početni udarac.

Karlović igra u životnoj formi, a to će na svojoj koži u 3. kolu ATP-ja u Montrealu osjetiti i pobjednik meča Jeremyja Chardyja - Leonardo Mayer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider