Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Zar to nije paradoksalno?'

Karamarko najavio razgovor s HDZ-ovcima u HNS-u, Grčić: Problem traje već dugo

Torcida za subotu, prije utakmice Hajduka i Zagreba, najavljuje veliki prosvjed na splitskoj Rivi. Upozorit će, kažu, na loše stanje u hrvatskom nogometu, te još jednom dati podršku igračima i vodstvu kluba zbog nenastupanja na derbiju.

Torcida je poslala priopćenje za javnost u kojem još jednom pita odakle na takozvanim crnim listama 62 osobe koje nisu smjele na utakmicu.

Ravnateljstvo policije, ističu, krši Zakon, te se nadaju da će u policiji netko odgovarati zbog, kažu - prekoračenja ovlasti i diskriminacije.

Evo i odgovora iz policije. Navijači koji nisu mogli kupiti ulaznice za subotnji derbi Dinamo - Hajduk bili su na policijskim listama, što je potvrđeno u ponedjeljak. Poručuju kako je riječ o navijačima koji imaju ili sudske presude ili spadaju u kategoriju u kojoj su navijači koje policija karakterizira kao one koji poduzimaju sve da započnu sukob s protivničkim navijačima ili policijom bez povoda, ali i oni koji su evidentirani zbog težih prekršaja. Od 1000 navijača Hajduka, koliko ih je stiglo u Zagreb, njih najmanje 900, prema procjenama policije - bez problema je moglo na stadion i utakmica se mogla održati.

Načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec pojasnio je: "Dakle, definitivno nije moguće da se na tom spisku nađe osoba koja nije počinila niti jedan prekršaj, odnosno osoba koja iza sebe ima samo blaži prekršaj."

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Zadru je o ovoj temi odgovarao na pitanja novinara. Uputio je apel Hrvatskom nogometnom savezu, Hajduku i Dinamu da zajedno nađu rješenje problema u hrvatskom nogometu. Istaknuo je kako ne želi da se razvijaju podjele na sjever i jug. Evo što je odgovorio na izjavu predsjednika Josipovića, koji je ukazao da je izvršni odbor HNS-a većinski sastavljen od članova HDZ-a.

"Predsjednik Josipović je u svojoj neuvjerljivoj predizbornoj kampanji koja traje nažalost već pet godina. Ako je toliko članova Izvršnog odbora HNS-a sigurno je da ćemo s njima razgovarati i tražiti izvješće i njihove ocjene stanja u HNS-u i sigurno da će dobiti nalog da učine sve da se ti problemi saniraju."

Predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak pozdravlja Karamarkovu inicijativu, ali upozorava na paradoks cijele situacije. Predlaže da članovi Izvršnog odbora HNS-a, za vrijeme mandata, zamrznu svoje političko članstvo: "Zar to sve nije paradoksalno? Čelnici HNS-a nas uvjeravaju da ne smije se politika mješati u sport, no jutros čujemo od 17 članova 11 ih je član jedne stranke. Postavlja se pitanje mogu li se oni i na koji način miješati u ovo. Želim čuti što će reći vrh HNS-a."

Evo što je o ovome na pitanja novinara odgovorio potpredsjednik Vlade Branko Grčić: "To nije problem od subote, od vikenda, to je problem koji već dugo se u Hrvatskoj valja i očigledno da je nekima prekipjelo i da žele na ovaj način demonstrirati kako treba neke stvari staviti na stol i razrješiti."

Predsjednik HNS-a Davor Šuker već treći dan ne odgovara na naš poziv, a evo što su nam o otkazivanju utakmice rekli predstavnici prvoligaških klubova.

Davor Sever, glasnogovornik HNK Rijeke: "HNK Rijeka je vrlo žalosna što se utakmica u Zagrebu na Maksimiru nije odigrala i stav kluba je da se takve stvari u hrvatskom nogometu ne bi smjele dešavati."

Slobodan Tolj, predsjednik NK Osijeka: "Tu su izgredi u Milanu, ne mislim da je to nešto slučajno, uostalom i Maksimir zjapi prazan iz nekog razloga."

Dražen Medić, predsjednik NK Zagreba: "Onaj sami čim nedolaska, nepojavljivanja Hajdukovih igrača, noge su mi se posjekle, i mislim da je to za sport, jedna sportska tragedija."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider