Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opća 'makljaža'

VIDEO Pogledajte epilog kaosa u Bukureštu koji je zasjenio nerede u Sofiji

Rumunjska policija privela je više od 30 navijača, dok je najmanje 46 osoba ozlijeđeno u neredima navijača uoči i nakon utakmice između Rumunjske i Mađarska (1-1) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine koja je odigrana u subotu u Bukureštu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neredi Sofiji, gdje je gostovala Hrvatska, čine se kao dječja igra u odnosu na ono što se događalo u Bukureštu. Kad Mađarska gostuje u Rumunjskoj, ovoga puta u pratnji tri-četiri tisuće navijača, tenzije se dižu do neba.

Zategnuti politički odnosi između Mađarske i Rumunjske traju već desetljećima, što se reflektira i na međusobne sportske oglede dviju nacija, posebice kada se sastaju nogometne reprezentacije.

Sukobi rumunjskih i mađarskih navijača započeli su ispred Nacionalnog stadiona, a nakon utakmice proširili su se po cijelom gradu. Policija je imala mnogo posla, a u više navrata morala je koristiti suzavac kako bi razdvojila sukobljene strane.

Vruće je bilo na travnjaku, gdje je podijeljeno 12 žutih kartona, a još vruće na tribinama gdje su se dogodili veliki neredi. Huligani su palili stolice, tukli se međusobno i s policijom, bacali suzavce i baklje… Bio je to pravi kaos. Kako to obično biva, Savezi se međusobno optužuju i okrivljuju tko je pravi započeo incidente.

Kako prenose rumunjski mediji policija je privela više od 30 osoba, 46 navijača je ozlijeđeno, od čega je 12 zadržano u bolnici zbog zadobivenih ozljeda.

Rumunji su poveli golom Raula Rusescua u 45. minuti, a bod Mađarima donio je Balázs Dzsudzsák u 82. minuti pogotkom iz slobodnog udarca. Rumunjska je treća na ljestvici skupine F nakon dva kola s četiri osvojena boda, a Mađarska četvrta s jednim bodom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider