Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramota usred Zagreba

Obećali brda i doline, a sad se skrivaju: Djeca treniraju u užasnim uvjetima

Još uvijek nema ozbiljnih pomaka u izgradnji nogometno-atletskog kampa na zagrebačkim Sveticama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon svih pompoznih najava, predizbornih obećanja i svečanih obećanja atletičarima, umjesto nogometno-atletskog kampa, teren na zagrebačkim Sveticama i dalje - propada. A mjerodavni? Nisu se udostojili ni komentirati!

Kadar s pločom već je prerastao u legendu. Kao i maketa. Ni naša arhiva više ne može izbrojati sve megalomanske planove i kadrove oko famoznog nogometnog kampa. Naravno, neizgrađenog. I bilo kakav upit oko njega se svodi na najpopularniji hrvatski birokratski sport - prebacivanje odgovornosti.

U HNS-u su nam poručili kako nema odgovora na temu kampa Svetice u dogovoru s Gradom. Stoga smo isto pitali i gradonačelnika Bandića, i evo što je bio odgovor.

Je li istina da neće biti atletske dvorane na Sveticama?
„Gospodin Lovrić na to ima odgovor.“
Možete li nam Vi reći?
„Ne mogu ja raditi njegov posao.“
Kad počinje izgradnja kampa?
„Sve će vam reći gospodin Lovrić“, lakonski je zaključio gradonačelnik Zagreba.

Onda smo poslali isti upit gospodinu Lovriću, ali nismo dobili nikakav odgovor. Očito se radi o prevrućem krumpiru u ovom trenutku za gradske čelnike i vrh HNS-a. Sadašnjost govori da Svetice, nažalost, svakim danom izgledaju sve derutnije.

„Na Sveticama se i dalje trenira. Treniraju uglavnom mlađe kategorije, no objekt je u jako lošem stanju. Mi nemamo u ovom trenutku bolje rješenje, za ozbiljnu atletiku tu nema uvjeta“, kaže Igor Čordaš, trener u AK Zagreb Ulix.

U gradu su prije šest mjeseci obećali sljedeće:
„Mi pored Svetica gradimo još jednu stazu na Grani Klaki i bit će gotovo do ljeta“, kazao je Lovrić krajem ožujka.
Čordaš odgovara: „Nisu uopće počeli radovi na tom objektu gdje je atletska staza, već samo gdje su nogometna igrališta.“

Dakle, ništa ni od Grane Klake, a evo zašto su Svetice važne za istočni dio grada.
„Tu se svaki dan kreće sigurno oko 300 do 400 klinaca“, objašnjava Čordaš.

Cijeli ovaj projekt trebao je koštati između 90 i 100 milijuna kuna. No, u tri i pol godine osim što su srušene stare svlačionice, ništa drugo nije napravljeno. U isto to vrijeme, recimo, izgrađen je bazen na Sveticama. Zašto Svetice i dalje stoje u pat-poziciji, HNS i Grad Zagreb i dalje ne žele dati konkretan odgovor.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider