Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo su mogućnosti

Kako će izgledati Barcelona bez Messija: Koliko će 'kemijati' Luis Enrique?

Ozljedom Lea Messija Barceloni se dodatno zakomplicirala jesen.

Nakon trostruke krune u debitantskoj sezoni na klupi Barcelone, Luis Enrique nije imao ugodan početak u novoj. Barcelona se suočila s nekoliko problema, a onaj najveći su svakako ozljede. Dani Alves, Claudio Bravo, Rafinha, a sada i onaj najvažniji kotačić, Leo Messi. Argentinca neće biti vjerojatno dva mjeseca, što otvara nova brojna pitanja…

Bravo bi se uskoro vratiti i konačno dati sigurnost na golu na kojem je Ter Stegen već primio 16 pogodaka u sezoni. Dani Alves je bio na klupi protiv Las Palmasa, ali ga je Enrique još odlučio poštedjeti. Srećom, na tom se mjestu sjajno snašao Sergi Roberto, jedan od tek tri kreativna veznjaka koja su na raspolaganju treneru nakon ozljede Rafinhe (najmanje šest mjeseci).

Ovaj potonji je bio 'savršena zamjena' Luisa Enriquea. Rafinha je odmarao ili Rakitića ili Iniestu u pojedinim utakmicama. Protiv Las Palmasa je njegovu ulogu preuzeo Javier Mascherano (Iniesta na klupi) koji je napokon dobio priliku da igra tamo gdje želi, a to je u veznom redu.

Sada se problem premjestio i u samu navalu koja je već oslabljena bila odlaskom Pedra. Kao zamjene na napadačima i krilnim pozicijama ostali su Munir i Sandro, a ovaj prvi ozljedom Messija upada u prvih 11. Munir bi trebao upasti na tu poziciju na desnom krilu u klasičnoj 4-3-3 formaciji. Mundo Deportivo kao mogućnost navodi i Danija Alvesa na toj poziciji.

Luis Enrique ima i druge formacije u rezervi. Jedna je i ona 4-2-3-1 u kojoj bi Rakitić i Busquets činili par središnjih veznjaka, dok bi ispred njih s velikom slobodom igrao Neymar. Iniesta i Munir bi bili na krilima, a Suarez u napadu. Spominje se i 4-4-2 sustav u rombu s Neymarom i Suarezom u špici, ali takvoj  formaciji daje se najmanje šanse.

Još su tri mjeseca ostala do prvog dana 2016. kada će Barcelona moći registrirati nove igrače. Arda Turan će donijeti mogućnost većih rotacija u veznom redu, Aleix Vidal novo rješenje za sporni desno bok, a sigurno je da će klub ići u nove kupovine već ove zime.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider