Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Urugvaj na čelu

VIDEO Rapsodija brazilskih zvijezda nakon dugo vremena, Argentina si zagorčala život

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine stigle su na pola puta.

Reprezentacija Čilea, dvostrukog pobjednika Copa Americe, daleko je od plasmana na najveće nogometno natjecanje, nakon uvjerljivog 0-3 poraza na gostovanju kod Ekvadora.

Korak bliže Rusiji su Urugvaj i Brazil nakon uvjerljivih domaćih pobjeda. Urugvaj je s 3-0 svladao posljednjeplasiranu Venezuleu uz dva pogotka Cavanija, te dvije asistencije Luisa Suareza. Brazil je bio još uvjerljiviji i ispratio Bolivijce s pet pogodaka u mreži. Neymar je otvorio golijadu u 11. minuti, a onda je suigračima Filipeu Luisu i Gabrielu Jesusu namjestio još dva pogotka.

Kolumbija je stigla do vrijedne pobjede na gostovanju kod Paragvaja, pogotkom Cardone u sudačkoj nadoknadi.

Argentina je dvaput vodila u Limi, ali su Peruanci uspjeli osvojiti bod koji će njima malo značiti u nastavku natjecanja, ali bi dva izgubljena boda mogla zagorčati život Argentincima. Funes Mori i Higuain su bili strijelci za goste, dok su za Peru izjednačujuće pogotke postizali Guerrero i Cueva iz kaznenog udarca.

Urugvaj je na čelu s 19 bodova, jednim više od Brazila, a od trećeg do petog mjesta poredali su se Ekvador, Kolumbija i Argentina sa 16 bodova. Paragvaj je na 12 bodova, a Čile na 11. Samo će prve četiri reprezentacije izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će petoplasirana momčad u dodatne kvalifikacije.

U 10. kolu, 11. i 12. listopada, sastaju se: Bolivija - Ekvador, Kolumbija - Urugvaj, Argentina - Paragvaj, Čile - Peru i Venezuela - Brazil.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider