Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ići do kraja?

Juventusu se u panici vraćaju oduzete titule, savez u strahu od odmazde

Nakon što je bivši direktor Juventusa na Vrhovnom sudu dokazao nevinost u 9-godišnjem procesu 'calciopoli', Talijanski nogometni savez je u strahu od velike tužbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi su bili u čudu kada je prošlog mjeseca stigla vijest o oslobađanju Luciana Moggija svih optužbi u aferi 'calciopoli'. Podsjetimo, Juventus je tada zbačen u Seriju B, te su mu oduzeta dva naslova prvaka. No, optužba tadašnjem direktoru Stare dame za 'sportsku prijevaru i zavjeru protiv talijanskog nogometa' je konačno pala na Vrhovnom sudu.

Moggi oslobođen svih optužbi: Juve traži 443 milijuna i dva oduzeta naslova

Navijači Juventusa nikad nisu odustali od te dvije titule i sada će, čini se, konačno doći na svoje. Ona iz 2005. nije dodijeljena nikome, a ona iz 2006. predana je Interu iako je bio tek treći u prvenstvu (drugoplasirani Milan je kažnjen s 30 bodova, a Juventus izbačen u drugu ligu).

Ipak 32 naslova

"Juventus je bez dvojbe bio najjači klub na travnjaku. Osvojio je 32 Scudetta, momčad nije nikom ništa otela i nije trebala dodatnu pomoć i to kažem kao stari Interista'', kaže ovih dana Carlo Tavecchio, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza.

I ne govori to samo tako. Zna Tavecchio kako je sada na potezu Juventus koji je dobio veliku zadovoljštinu. Ne samo da su na leđima iznijeli najveći teret 'calciopoli' afere, te se u međuvremenu ekspresno vratili u Serie A, izgradili vlastiti stadion i na pragu su četvrtog uzastopnog naslova, već su u poziciji dijametralno suprotnoj nego prije desetak godina.

Osvetu savezu - bankrot

Carlo Tavecchio najavio je kako će se Juventusu vratiti oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine. Za to neće biti problema naročito ako Juventus odustane od najavljene supertužbe od čak 443 milijuna eura odštete. Toliko su naime u Torinu izračunali da je klub izgubio zbog optužbi koje su nakon devet godina odbačene.

''Za nas je slučaj Calciopoli završen, za ostalo ćemo vidjeti. Znam samo da bi savez bankrotirao kada bi Juventusu isplatio 433 milijuna eura odštete'', rekao je predsjednik saveza.

Čelnik FIGC-a je čak izjavio da je za njih Juventus bio osvajač oduzetih Scudetta i bez odluke Vrhovnog suda. Strah saveza od tužbe je očito velik, vidjet ćemo hoće li Juventus ići do kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider