Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pjaci klupa

Higuain krenuo isplaćivati svoj transfer: Zabio za pobjedu i poništio Kalinića

Juventus je u obranu naslova prvaka krenuo pobjedom protiv Fiorentine za koju je pogodak postigao Nikola Kalinić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 1. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Fiorentinu 2-1, a pogodak za goste zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić.

Juve je poveo u 37. minuti golom Samija Khedire, a 'viole' su izjednačile u 70. minuti golom hrvatskog napadača. Josip Iličić je ubacio iz kornera, a Kalinić najviše skočio i zabio glavom za 1-1. Međutim, radost gostiju kratko je trajala. Svega pet minuta kasnije novo pojačanje torinske 'Stare dame' Gonzalo Higuain je zabio za 2-1. Argentinski napadač je zabio u prvoj pravoj prilici nakon što je ušao u igru u 66. minuti umjesto našeg Marija Mandžukića.

Kalinić je igrao cijeli susret za goste, dok je Milan Badelj zamijenjen u 65. minuti. Juventusov Marko Pjaca proveo je cijeli susret na klupi za pričuve.

U prvoj utakmici nove sezone talijanskog nogometnog prvenstva Roma je kao domaćin uvjerljivo svladala Udinese sa 4-0. Sve do 65. minute bilo je 0-0, a tada je Perotti (65-11m) iskoristio kazneni udarac za vodstvo Rome. Deset minuta potom Perotti (75-11m) je ponovno bio precizan s bijele točke da bi u posljednjih 10 minuta pobjedu potvrdili Džeko (82) i Salah (84).

Stipe Perica je poraz Udinesea odgledao s klupe za pričuve, dok Andrija Balić nije bio niti na klupi momčadi iz Udina.

U nedjelju su na programu utakmice Milan - Torino, Bologna - Crotone, Atalanta - Lazio, Chievo - Inter, Empoli - Sampdoria, Genoa - Cagliari, Palermo - Sassuolo i Pescara - Napoli.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider