Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će to platiti?

Juventus otkrio koliko traži za Pogbu: Svima će se tresti gaće!

Nema sumnje da će Juve za Pogbu licitirati do „posljednjeg daha“ i doista je teško predvidjeti tko će se sljedećeg ljeta najviše isprsiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U redu za veznjakom Juventusa i francuske reprezentacije Paulom Pogbom stoje najveći europski klubovi. Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Manchester United i PSG spominjali su se tijekom posljednjih nekoliko mjeseci kao najizgledniji kandidati, no Juventus je u ljetnom prijelaznom roku sve odbio.
Pogba će prema svemu sudeći odraditi još jednu sezonu u Torinu, a onda će ga Juventus prodati. Cijena će biti rekordno paprena.

Sportski direktor Juvea Giuseppe Marotta otkrio je koliko Juventus traži za Pogbu.
„Otići će za više od stotinu milijuna eura“, ispalio je Marotta pa pojasnio zašto je tako optimističan:
„Pogbu smo odlučili zadržati usprkos sjajnim ponudama nekolicine klubova. Ako ove sezone bude na razini prošle sezone, ni stotinu milijuna neće biti dovoljno.“

Ohrabreni kretanjem cijena na ovoljetnom „mercatu“ u Juventusu su uvjereni da ne mogu izgubiti. Talijani ovako rezoniraju: ako su ovog ljeta za ogromne svote prodavani igrači koji su ispod kvalitativne razine francuskog veznjaka, koliko tek vrijedi Pogba?

Nema sumnje da će Juve licitirati do „posljednjeg daha“ i doista je teško predvidjeti tko će se sljedećeg ljeta najviše isprsiti. To će, jasno, u mnogome ovisiti o rezultatima u ovoj sezoni. Gubitnici će morati nekako ublažiti razočarenje navijača, a to su obično nova pojačanja u prijelaznom roku. No, morat će duboko posegnuti u džep, Juve će ih za Pogbu zasigurno dobro istresti.

No, nije da Juventus nimalo ne riskira. Ozljede su uvijek moguće u nogometu, a možda bi i očajno loša sezona Juvea i Pogbe mogla značajno srušiti njegovu cijenu. Kako je sezona krenula, to nije nemoguća opcija. Juve će u tom slučaju šansu za vađenje imati na Euru. Ako Pogba tamo bude briljirao, transfer od stotinu i više milijuna neće biti nerealno dostići.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider