Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Još se pamti

Juve ne pamti Zagreb po dobrom: Dinamo u velikoj utakmici pregazio 'zebre'

Juventus je do sada dvaput gostovao u Zagrebu u natjecateljskim utakmicama i ne pamti ga po dobrom.

Marko Pjaca ekspresno će se vratiti na Maksimir. Juventus i Dinamo u istoj su skupini Lige prvaka.

Iako joj je otišao Paulo Pogba, „stara dama“ složila je odličnu momčad koja će se „potući“ s Realom, Barcelonom i Bayernom za titulu prvaka Europe.
Osim spomenutog Pjace, na Maksimir stiže i drugi Juventusov Hrvat i bivši igrač Dinama, Mario Mandžukić, pa Gonzalo Higuain, najskuplji nogometaš u povijesti talijanske lige, pa legenda talijanskog i svjetskog nogometa Gianluigi Buffon, veliki argentinski talent Paulo Dybala, koji već sada vrijedi preko 50 milijuna eura, dojučerašnji senator Barcelona Dani Alves i drugi veliki igrači domaćim prvenstvima najtrofejnijeg talijanskog kluba i dvostrukog prvaka Europe.

Juventus je do sada dvaput gostovao u Zagrebu u natjecateljskim utakmicama i ne pamti ga po dobrom. Prvi dvoboj imali su u skupini Srednjoeuropskog kupa (Mitropa Cup) 1962. Juventus je u Torinu pobijedio 4:1, a Dinamo u Zagrebu 2:1. Još uvijek se pamti okršaj iz četvrtfinala Kupa velesajamskih gradova 1967. Nakon 2:2 u Torinu, Dinamo je na Maksimiru pobijedio Juve sa 3:0 i plasirao se u polufinale, a kasnije i osvojio svoj jedini europski trofej. Golove za Dinamo u Zagrebu postigli su Marijan Novak, Zlatko Mesić i Rudolf Belin.

Lyon je stari poznanik Dinama. Francuzi su nanijeli „modrima“ najteži europski poraz u Zagrebu. U sezoni Lige prvaka 2011/12. Lyon u fazi natjecanja po skupinama na Maksimiru slavio sa 7:1, dok je u Lyonu pobijedio 2:0.

Ako ne griješimo, Sevilla se nije sastajala s Dinamom u europskim kupovima. Andalužani su trostruki uzastopni osvajači Europa lige. Prošlu sezonu su završili na tek sedmom mjestu Primere, ali su izborili izravan nastup u Ligi prvaka kao pobjednici Europa lige. Sevilla je promijenila trenera i u potpunosti je rekonstruirala momčad. Bivši izbornik Čilea Jorge Sampaoli zamijenio je Unaija Emeryja, koji je preuzeo PSG. Stil igre nije se puno promijenio, Sevilla je nastavila igrati ofenzivno i postiže puno golova.

U prvom kolu Primere pobijedila je Espanyol sa 6:4, dok je u europskom Superkupu izgubila od Real Madrida sa 3:2 tek nakon produžetka. Ta je utakmica pokazala da će Sevilla i ove sezone biti vrlo opasna. Veliki trag u Sevilli ostavili su hrvatski nogometaši Ivan Rakitić i Davor Šuker, a njezin dres su još nosili Robert Prosinečki, Joško Jeličić, Ivan Jurić i Ivica Mornar.
U sezoni 2014/15. Rijeka je bila u skupini Europa lige. Na Kantridi je bilo 2:2, a u Sevilli 1:0 za Andalužane.

Može li Dinamo pokraj Juventusa, Seville i Lyona izboriti 'proljeće u Europi'?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider