Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako ih je nanizao

VIDEO Sin ide stopama slavnog oca: Pogledajte slalom a la Messi

Osim gotovo identičnog izgleda, sin je pokupio i očev talent.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Patrick Kluivert jedan je od onih nogometaša koji se nakon završene igračke (Ajax, Milan, Barcelona, Newcastle, Valencia, PSV, Lille) karijere dao u trenerske vode.

Bio je pomoćnik u AZ Alkmaaru, NEC Nijmegenu, zatim je vodio mladu momčad Twentea, pa je bio pomoćnik Louisu van Gaalu u na klupi reprezentacije Nizozemske, a trenutno je savjetnik Nogometnog saveza Curacaa.

Curacao je maleni otok u Karipskom moru čiju je reprezentaciju Kluivert vodio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvu u Rusiji i postigao vrlo dobre rezultate, nakon čega se povukao s mjesta izbornika.

Kluivert živi u Amsterdamu gdje u omladinskim kategorijama igra jedan od trojice njegovih sinova iz prvog braka - Justin Kluivert.

Justin je rođen 5. svibnja 1999., s juniorima Ajaxa osvojio je naslov prvaka, a osim toga je član U-17 reprezentacije Nizozemske.

U utakmici protiv vršnjaka iz Feyenoorda izveo je jedan fantastičan prodor, gotovo od centra terena protiv petorice igrača i onda iz teške pozicije pogodio suprotni kut.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider