Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo je!

Jürgen Klopp je prihvatio ponudu, Liverpool ima novog menadžera!

Sky Sports je oko 15.30 ekskluzivno javio kako je Jürgen Klopp prihvatio novi posao na Anfieldu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se i pričalo posljednjih dana, Jürgen Klopp je prihvatio ponudu Liverpoola i postao njihov novi menadžer. Ovu vijest javio je Sky Sports te najavio Kloppov dolazak Liverpool večeras. BBC je još ujutro najavio kako će njemački trener biti službeno predstavljen tijekom petka.

KOMENTAR Ako itko može izvući Redse, to je on: Sa šakom eura pomeo je Bayern i Real

Sky Sports piše i kako je uz Kloppa u kombinaciji bio i Carlo Ancelotti, ali nakon što je Talijan čelnicima Redsa ovog ponedjeljka poslao odbijenicu, dileme više nije bilo.

Pregovori su trajali, barem ovi završni, nekoliko dana. Klopp je imao nekoliko zahtjeva, a oni koji su se najviše povlačili po engleskim i njemačkim medijima su vezani za transfere i pomoćnike. Bivši stručnjak Borussije i Mainza želio je potpunu autonomiju u dovođenju igrača jer je poznato kako Liverpool jedini u Engleskoj ima Odbor za transfere koji ih odobrava i predlaže.

Navodno taj odbor nije radio velike probleme Brendanu Rodgersu, a možda je i trebao, ali Klopp nije htio miješanje u taj dio posla. Također, inzistirao je da mu pomoćnici budu kao i u Dortmundu Željko Buvač i Peter Krawietz. Engleski mediji javljali su jučer i danas kako je Gary McAllister prestao biti trenerom prve momčadi. Sean O'Driscoll i Glen Driscoll također napuštaju svoja mjesta u stručnom stožeru.

Bild je tijekom dana donio informaciju kako će Kloppova plaća biti oko 10 milijuna eura godišnje, a svi se slažu kako je dogovorena suradnja za sljedeće tri godine. Počelo se i nagađati s mogućim prvim pojačanjima. Svi se slažu da već godinama Liverpool ima jako lošu obranu, a navodno bi prvo pojačanje trebalo biti upravo u tom dijelu momčadi. Iskočilo je u nekim medijima ime Nevena Subotića kojeg je vodio u Borussiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider