Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Moramo mijenjati temelje'

Josipović oštro po HNS-u: Treba nam ozbiljna akcija!

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u nedjelju kako je potrebno promijeniti temelje na kojima danas počiva Hrvatski nogometni savez (HNS) i hrvatski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sve sam više uvjeren da su problemi u nogometnom savezu toliko veliki i ozbiljni da će tu trebati ozbiljna akcija da se klima i u nogometnoj organizaciji i nogometu kao cjelini promijeni", rekao je Ivo Josipović u razgovoru s novinarima u sklopu tradicionalne "kave s građanima".

"Vidimo što se događa, da sve to skupa gubi smisao i ako želimo imati nogomet kao sport, nogomet kao mjesto sportskog nadmetanja i mjesto prijateljstva, onda zaista moramo promijeniti temelje na kojima danas počiva naš nogomet", dodao je.

Povod za pitanja novinara o stanju u hrvatskom nogometu bilo neodržavanje utakmice Hrvatske nogometne lige između Dinama i Hajduka u subotu, odnosno činjenica da prvi put u povijesti hrvatskog nogometa neka momčad nije izašla na teren, a Josipović kaže kako je i taj događaj posljedica lošeg stanja u nogometu.

Drži da se u rješavanje problema u nogometu, i to po pitanju zakonske regulative, treba uključiti i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

"Mislim da tu Ministarstvo ima što za reći", kazao je predsjednik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider