Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema kraja podbačajima

Nakon novog užasa Dinama: 'Najodgovorniji je onaj koji ih je trenirao i selektirao'

Hrvatski prvak Dinamo je još jednom razočarao. Ovoga puta poražen je u Rumunjskoj kod Astre 1:0, i tako i službeno ostao bez ikakvih mogućnosti da nakon duge 44 godine ostvari plasman u europsko proljeće…

Europski san dug 44 godine ostat će upravo to - san. 'Modri' su i protiv slabašne rumunjske Astre odigrali slabašno. Domaćini su slavili 1:0. 'Modrima' je u prilog išao i rezultat iz Škotske, gdje su igrači Red Bula pobijedili domaćina Celtic, ali ni to na kraju nije pomoglo. Nakon novog ispadanja iz Europe prije Božića, treneru 'modrih' Zoranu Mamiću riječi nisu lako dolazile.

''Dinamo večeras nije bio dobar kao ni posljednjih mjesec i pol dana, nismo pronašli izlaz iz naše lošije forme koju imamo u posljednje vrijeme, ni na današnjoj utakmici'', izjavio je Zoran Mamić.

A da forma nije samo trenutačno lošija, jasno je svim boljim poznavateljima maksimirskih prilika.

''Stječe se dojam da nisu znali kako se ponašati svih 90 minuta kao momčad'', rekao je Čačić.

Trener Mamić ni sam ne skriva da situacija unatoč prvom mjestu na ljestvici nije bajna ni u domaćem prvenstvu.

''Nismo ni u hrvatskom prvenstvu u posljednje vrijeme igrali dobro i igrali smo dvije neriješene utakmice u posljednjih mjesec dana s protivnicima koje bi inače morali pobijediti u Hrvatskoj, tako da osim Europe nismo igrali dobro ni u Hrvatskoj'', objasnio je Mamić.

I nakon što ostali treneri u eri Zdravka Mamića nisu imali previše šansi, Zoran Mamić i dalje je nedodirljiv. Unatoč europskim posrtanjima i domaćoj konfuziji mlađi brat predsjednika Dinama i dalje je siguran na klupi 'modrih'.

''Mislim da ne bi trebalo svaka tri mjeseca mijenjati trenera, nakon mene koji sam bio godinu dana. Pitali ste me tko je najodgovorniji. Najodgovorniji je onaj tko je tu momčad trenirao i selektirao'', objasnio je Čačić.

'Modri' su, inače, u posljednjih 25 susreta u skupinama europskih natjecanja ostvarili tek jednu pobjedu, dva remija i 22 poraza. Na gostovanjima u skupini nisu pobijedili od 2010. godine, a imaju 13 uzastopnih poraza. Još jednu neuspješnu euro-sezonu završavaju tako kao momčad s najviše poraza od osnutaka Europske lige. Nestvarnih 16.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider