Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvojio je 16 trofeja

Terry sprema iznenađenje: Kapetan Chelseaja postaje trener-igrač

Terry se navodno sprema u Dansku zbog prijateljstva sa predsjednikom Brondbyja Janom Bechom Andersenom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan engleskog premierligaša Chelsea John Terry (35) na koncu ove sezone napušta redove 'Bluesa' i postat će trener-igrač danskog prvoligaša Brondbyja, prenose britanski mediji.

Terry se navodno sprema u Dansku zbog prijateljstva sa predsjednikom Brondbyja Janom Bechom Andersenom, ali i činjenice da bi istovremeno igrao nogomet i započeo trenersku karijeru.

Terry je cijelu karijeru proveo u redovima Chelsea, a na koncu ove sezone nakon 18 godina napušta Stamford Bridge. U dresu londonskog sastava osvojio je 16 trofeja, uključujući Ligu prvaka, Europsku ligu, te pet naslova engleskog prvaka. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 78 utakmica i postigao šest golova. Nagađalo se kako će karijeru nastaviti u SAD ili u Kini.

Brondby je uz FC Kopenhagen najpopularniji danski klub. Deset puta je bio prvak, a bez trofeja je od 2008. kada je slavio u kupu. Posljednjih godina je bio u velikim financijskim problemima, no nova uprava je stabilizirala situaciju i dovela nekoliko sponzora. Trenutačno je na četvrtom mjestu sa 10 bodova manje od vodećeg Kopenhagena, ali samo bod manje od drugoplasiranog Sonderjyskea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider