Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Morao je doći Conte

Chelsea se napokon rješava igrača koji je (pre)dugo bio kod njih

Na Stamford Bridge je stigao na mala vrata iz norveškog Lyna i zadržao se više od 10 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nigerijski nogometaš John Obi Mikel u siječnju će nakon 10 godina i 372 utakmice napustiti londonski Chelsea, objavljuju engleski listovi.

Mikelu na kraju ove sezone istječe ugovor, kojeg ne namjerava produžiti jer želi u siječnju u Kinu.

"Chelsea je dugo bio moj dom, ali vrijeme je za odlazak. Pregovaram s kineskim klubovima, a postoji opcija i da ostanem u Engleskoj. Jedina opcija koja ne igra je ostanak u Chelseaju", kazao je 29-godišnji Nigerijac, koji je u nemilosti novoga trenera Antonia Contea i još u ovoj sezoni nije odigrao nijedan dvoboj.

Mikel o sebi očito ima visoko mišljenje, disproporcionalno njegovim partijama za Bluese u posljednjih 10 godina. Dok je igrao za norveški Lyn, označen je kao potencijal koji bi jednog dana mogao postati defenzivni vezni svjetske klase.

Ferguson ga htio dovesti u United

Sir Alex Ferguson htio ga je dovesti u Manchester United koji je prvi pristupio Norvežanima i sve dogovorio s Crvenim vragovima, ali onda se u priču upleo Chelsea. United je zaprijetio tužbom, pa je Roman Abramovič na nagovor Josea Mourinha odlučio riješiti zavrzlamu tako što je Manchesteru isplatio 12, a Lynu četiri milijuna funti.

Ostao je Mikel vječni talent i rezerva na Stamford Bridgeu. Brojni treneri koji su vodili Chelsea nakon Mourinha s njim su produživali ugovor što mnogim navijačima Bluesa (i ne samo njima) nije bilo posve logično.

Igrajući za Chelsea Mikel je 2012. osvojio Ligu prvaka te dvaput Premierligu, četiri FA Kupa i dva Liga kupa. Respektabilna karijera koju bi na pragu 30. rođendana mogao nastaviti na Dalekom Istoku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider