Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki humanitarac

Čovjek koji je zasjenio Pogbu i Ibru ZAJEDNO spašava kokoši!

Svi pričaju o napetoj utrci za naslov engleskog prvaka za koji će se lako moguće boriti čak pet klubova, ali nastupi čovjeka koji je zasjenio Paula Pogbu i Zlatana Ibrahimovića ne smije proći nezapaženo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velški reprezentativac Joe Allen nije ni slutio kada je 2012. godine prelazio iz Swanseaja u Liverpool da će biti proglašen kao jednim od najvećih promašaja slavnog engleskog kluba. Iz sezone u sezonu njegova minutaža i nastupi bivali su sve manji i manji, a kulminacija nekorištenja na travnjaku stigla je prošle sezone kada je nastupio u svega 19 utakmica i odigrao 727 minuta u Premierligi. U samo 10 utakmica ove sezone u dresu Stoke Cityja Allen je upisao 803 minute, četiri pogotka i dvije asistencije!

Od defanzivnog veznog do pozicije "desetke"

Velšanin, koji je ljetos napustio Liverpool za 15.5 milijuna eura, postao je jedan od ključnih igrača menadžera Marka Hughesa, koji ga je s pozicije defanzivnog veznog igrača transformirao na poziciju tik iza napadača.

"Nisam siguran još da li je to najbolja pozicija za mene. Moram vidjeti mogli li u kontinuitetu igrati dobro na tom mjestu, ali moram priznati da mi se sviđa ta sloboda koju imam u napadu", rekao je Joe Allen nakon 3:1 pobjede protiv Swanseaja minulog ponedjeljka.

Tko je zapravo osoba koja je u dosadašnjih 10 kola Premierlige nadmašila ZAJEDNIČKI učinak Paula Pogbe, najskuplje plaćenog igrača svijeta, i Zlatana Ibrahimovića? Njih dvojica pridonijeli su igri Manchester Uniteda s pet pogodaka, dok je Allen sam sudjelovao kod šest pogodaka Stokea (4 gola, 2 asistencije).

Obiteljski čovjek i spasitelj kokoši

Velški reprezentativac je obiteljski čovjek i veliki ljubitelj životinja. Štoviše, on sam sa suprugom Lacey brine o 14 kokoši i dva pijetla! Riječ je o kokošima koje više ne mogu ispunjavati funkciju nošenja jaja, pa ih Allen i Lacey spašavaju od sudbine da završe na nečijem stolu kao ručak. Svaki ljubimac ima i svoje ime, pa se tako kokoši zovu Meg, Leg, Silkie Steve, Kate, Silkie Steve junior, Giblets, Snowy, Nugget, Kiev, Dora, Holly, Shimmer, Shine i Chickalettam, a dvojica pijetla Bruce i Rodney. Jednog od te dvojice pijetla mu je supruga kupila za 24. rođendan.

Osim velike ljubavi prema životinjama Allen se bavi i humanitarnim radom, a veliki razlog tome je njegov brat Henry koji je sa tri godine izgubio sluh. On je danas kapetan reprezentacije Walesa u futsalu u konkurenciji za gluho-nijeme.

Zbog svog nižeg rasta i pokreta kada igra dobio je nadimke "velški Xavi" i "Velški Pirlo" te je bio jedan od najzaslužnijih što je Wales prošloga ljeta dogurao do polufinala Europskog prvenstva u Francuskoj. Zahvaljujući ponajviše Allenu Stoke je na nizu od tri pobjede te je iz zone ispadanja skočio na visoko 12. mjesto i samo ga tri boda dijele od primjerice sedmoplasniranog Watforda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider