Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna isplata 6.7 milijuna

Jesu li ipak kupili Svjetsko prvenstvo? Čelnik DFB-a podnio ostavku!

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Wolfgang Niersbach podnio je ostavku u ponedjeljak zbog skandala o navodnoj kupovini domaćinstva Svjetskog prvenstva 2006. godine koji je okaljao ugled jednog od najvećih nacionalnih nogometnih saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wolfgang Niersbach je izjavio kako svojom ostavkom preuzima političku odgovornost za kontroverznu isplatu 6.7 milijuna eura na račun FIFA-e koji su navodno bili upotrijebljeni za podmićivanje glasača koji su odlučivali o domaćinu SP-a 2006. iako je još jednom naglasio kako nije učinio ništa pogrešno.

"Kako bih zaštitio DFB, teška srca podnosim ostavku. Shvatio sam kako moram preuzeti političku odgovornost. Od prvoga sam dana sudjelovao u kandidaturi za SP 2006. i tih godina radio sam čisto, strastveno i vjerodostojno", rekao je Niersbach.

Magazin Der Spiegel objavio je kako je DFB 2005. godine isplatio FIFA-i 6.7 milijuna eura na ime povrata pozajmice koju im je 2000. godine dao tadašnji gazda Adidasa Robert-Louis Dreyfus kako bi pomogao Njemačkoj da dobije domaćinstvo SP-a 2006.

Niersbach je u DFB-u radio četvrt stoljeća, te se uspinjao s pozicije glasnogovornika do one glavnog tajnika da bi 2012. postao predsjednik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider